Sarm es-Sejk

2018.05.06. 18:46

Hévíz segít megvalósítani az egyiptomi álmot

Az egyiptomi álmot Hévíz segít megvalósítani. Erről is beszélt Khaled Fouda, a Dél-Sinai tartomány kormányzója, amikor hévízi és egyiptomi szakemberek és újságírók részvételével az afrikai ország turisztikai törekvéseit ismertette.

Varga Lívia, Péter Árpád

A hévízi delegációval utazó Nagyváthy Néptáncegyüttes tagjai magyar folklórestet tartottak, amelyet a kormányzó meghatottan köszönt meg

 

Papp Gábor a Mózes-forrásnál zalai újságíróknak nyilatkozik az egyiptomi turisztikai elképzelések támogatásáról
Fotók: Péter Árpád

A Vörös-tenger partján fekvő, népszerű üdülőhely ma több mint 400 szállodával és 60 ezer szobával várja a turistákat, s folyamatosan fejlesztik az attrakciókat, amelyek között – mint arról a Papp Gábor polgármester által vezetett hévízi delegáció is meggyőződhetett – a delfin show-tól a Hollywoodot idéző szórakoztató negyedig sok minden megtalálható.


A hévízi delegációval utazó Nagyváthy Néptáncegyüttes tagjai magyar folklórestet tartottak, amelyet a kormányzó meghatottan köszönt meg

A továbblépést az egészségturizmusra alapozná Egyiptom, amelyet a kormányzó szerint hévízi mintára fejlesztenének. A tartományban lévő Mózes-forrás gyógyvize kifejezetten alkalmas reumatikus panaszok kezelésére, a kórházakat pedig a legkorszerűbb technológiával szerelik fel, s világhírű szakemberek végeznek akár szervátültetést is, az európainál lényegesen kedvezőbb áron.

Hévíz és Sarm es-Sejk már korábban testvérvárosi megállapodást kötött, a mostani látogatás alkalmával pedig Papp Gábor és Khaled Fouda arról állapodott meg, hogy a világhírű magyar gyógyfürdőhely több mint kétszáz éves egészségügyi tapasztalatait, szaktudását megosztja a dél-sínai várossal, s közösen fejlesztik a tartomány turizmusát. A zalai város polgármestere azt mondta, a Mózes-forrásra alapozva ötvözni lehet a vallási és a gyógyturizmust, s ennek koncepcióját hévízi szakemberek bevonásával dolgozzák ki.


Kepli József János, Khaled Fouda és Papp Gábor a hévízi delegáció tiszteletére adott fogadás előtt

Az együttműködés kölcsönösen előnyös, folytatta Papp Gábor lapunk kérdésére, hiszen Egyiptomból érkeznek – elsősorban jobb módú – turisták Hévízre, továbbá tárgyalnak a Hévíz-Balaton Airport és Sarm es-Sejk légi összekötéséről is.

A megbeszéléseken részt vett dr. Kveck Péter, Magyarország egyiptomi nagykövete, aki hangsúlyozta, az afrikai ország komoly lehetőségeket kínál a magyar befektetőknek, hiszen a magyar termékeknek itt jó híre van.

Papp Gábor és Kepli József János alpolgármester Sarm es-Sejkben befektetőkkel, turisztikai, tartományi illetve minisztériumi szakemberekkel, vezetőkkel is tárgyalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában