Folyamatosan dolgoznak

2018.05.02. 15:49

Hamarosan elkészül a hivatallal közös orvosi rendelő épületegyüttese Zalaszentjakabon

A pályázati és állami támogatások mellett egyre több beruházást önerős forrásokból fedez a település.

Benedek Bálint

Nikolics Larion (balról), Székelyi Tamás és Kolompár Gyula a vízelvezető árok mederlapozásán dolgoznak Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Mint arról korábban már beszámoltunk a hivatallal közös épületegyüttesre ráfért az alapos rekonstrukció, hiszen a bő negyven évvel ezelőtti állapotok manapság elavultnak számítanak.

- A hivatal belső tereit alaposan átszabjuk, ügyfélbaráttá varázsoljuk, de ezen kívül új nyílászárókat és vizesblokkokat is beszerelünk – mondta Molnár József polgármester. – Ezeket a munkákat kizárólag saját forrásból közel 2 millió forintból frissítjük fel. Közben gőzerővel folyik az orvosi rendelő felújítása is, melyre a kötelező feladatok ellátásának zavartalan biztosítása érdekében 6 millió forintot kaptunk. A beruházás során az épület külső megjelenésében is változik, a művelődési házhoz hasonló színt kap a homlokzat.

Molnár József hozzátette: a faluban most szinte mindenütt szakemberek dolgoznak, hisz’ a terménytárolón és garázson is végeznek különféle javításokat. Május végén a ravatalozóra viszont már komplett tetőcsere vár, sőt a nyílászárókat korszerűbbre cserélik, az épületet felújítják és lefestik, valamint kialakítanak egy új teraszrészt.

Nikolics Larion (balról), Székelyi Tamás és Kolompár Gyula a vízelvezető árok mederlapozásán dolgoznak Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

- A tavaly több száz méter hosszan elkészült járda stabilitása a lehullott sok csapadék miatt egy kritikus szakaszon veszélybe került – folytatta a településvezető. – Azért, hogy ne történjen nagyobb probléma, ugyancsak a saját költségvetésünk felhasználásával a vízelvezető árkokat beton elemekkel megtámasztottuk.

Az alig 330 fős településen nem unatkoznak, már a jövő feladatait is tervezik. Molnár József elmondta: egy kulturális programokat elősegítő pályázatra a napokban nyújtják be igényüket. A település arculatával is foglalkoznak, hiszen kátyús, rossz állapotban lévő Hunyadi utca újraaszfaltozása szintén nem tűr halasztást, erre is igyekeznek pályázati forrást találni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában