Fejlesztések

2018.05.08. 10:00

A művelődési ház felújítása is elkezdődik Lovásziban

A közös önkormányzati hivatal tetőszerkezetét újították fel nemrég a településen, de további munkálatok is várhatók az intézményben, illetve több helyszínen is.

Korosa Titanilla

- A tető felújítására pályázati támogatást nem sikerült elnyernünk, így ez a munka önerőből valósult meg – tájékoztatta lapunkat Léránt Ferenc polgármester.

- A további munkák, mint a külső szigetelés, a nyílászárók cseréje, központi fűtés korszerűsítése – hamarosan elkezdődnek. Ezeket a fejlesztéseket már a területi operatív program keretében elnyert támogatásból finanszírozzuk. A másik nagyobb beruházás, amit szeretnénk megvalósítani, a közétkeztetéshez kapcsolódik.

Vidékfejlesztési program

Ehhez egy vidékfejlesztési program nyújthat segítséget. Szeretnénk egy szomszédos helyiséggel bővíteni az önkormányzat éttermét, ahol a közétkeztetés zajlik. Ezzel duplájára nőne az étterem befogadóképessége.

Mindezt megelőzően az önkormányzat ugyancsak saját forrásból felújította a meglévő konyhát, éttermet és a szociális helyiségeket. Ezen belül a központi fűtésrendszert építették ki.

- Pályáztunk az Olajbányász Művelődési Ház rendbetételére is, hiszen itt tartunk szinte minden helyi rendezvényt és vannak vendégprogramok is – folytatta a polgármester. – Közel 60 millió forintot fordíthatunk erre a fejlesztésre, viszont önerőt is biztosítanunk kell hozzá, mintegy 10 millió forintot. A felújítás tartalmazza a külső szigetelést, nyílászárócserét és a fűtésrendszer rekonstrukcióját.

A belső terek szépítését nem tartalmazza a projekt, viszont ahogy anyagi forrás lesz rá, úgy ez is megtörténik.

Humán fejlesztés

Léránt Ferenc arról is beszélt, hogy a településen két olyan támogatott program is megvalósul, aminek célja a humán fejlesztés. Főként programokat szerveznek gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, például hímzőszakkört, prevenciós tornát, társastánc foglalkozást, zenés klubfoglalkozást és játszóházat.

- Sok munkával jár mindez a szervezőknek, de nagy segítség, mert eddig csak az önkormányzati keretből tudtunk hasonló programokat finanszírozni, a pályázattal bővültek a lehetőségeink – tette hozzá a polgármester, majd arról is beszámolt, hogy a Start-munkaprogram is elindult. A területrendezés és egyéb munkák mellett ennek keretében a régi temetőben kegyeleti park kialakítását végzik majd el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában