Ami a döntés mögött van

2018.04.26. 14:00

Tartozás miatt bontja le a stégeket a csömödéri tó tulajdonosa

A használati díj be nem fizetése miatt döntött az osztrák tulajdonos a horgásztó stégjeinek elbontása mellett.

Miután megkapta a víztározó a különleges rendeltetésű státuszt, és szabadon horgászhattak az egyesület tagjai, több stéget felújítottak, biztonságossá tettek. Ezek anyaga – ha nem teszik tönkre – újra felhasználható lehetne. A képen balra Pál János, az egyesület titkára és Kovács Imre elnök mutatja az egyik stéget, melyet a hét közepén már elbontottak a tó tulajdonosának utasítására Fotó: Korosa/Zalai Hírlap

Mint arról lapunkban az elmúlt héten beszámoltunk, a tulajdonos lebontatja a víztározón a horgászstégeket. Megkerestük az üggyel kapcsolatban jogi képviselőjét, dr. Liszkai Pétert, aki érdeklődésünkre elmondta: a tulajdonos azért rendelte el a stégek bontását, mert a horgászegyesület nem teljesítette azt a használati díjat, melyet egy korábban kötött szerződésben fektettek le, hanem helyette eljárást indítottak ellene.

Az egyik elbontott stég Fotó: Korosa/Zalai Hírlap

A tulajdonos több mint 10 éve vásárolta meg a csömödéri horgásztavat a stégekkel együtt.

- Több per volt már a felek között, de ezek során a horgászok nem tudták igazolni a stégekre vonatkozóan a saját tulajdonjogukat a bíróság előtt – mondta dr. Liszkai Péter. – Korábban a tulajdonos szerződést kötött a Kerkamenti Sporthorgász Egyesülettel, amiben bérleti díjat kért a stégek használatáért, ám az egyesület részéről kifizetés nem történt.

Azóta – mint azt dr. Liszkai Péter elmondta – mintegy 45 millió forint lejárt tartozása van az egyesületnek a tó tulajdonosa felé. Ezért idén a stégek elbontása mellett döntött.

Ennek ellenére – tette hozzá a jogi képviselő – további egyeztetést terveznek a horgászegyesület képviselőivel a stégek és a bungalók további használatáról, hiszen az osztrák üzletember is hajlik a megegyezés felé.

Kovács Imre, a Kerkamenti Sporthorgász Egyesület elnöke egyelőre nem kívánt reagálni a tulajdonos által megfogalmazott okokra, illetve véleményre, azt ugyanakkor lapunknak is megerősítette, hogy további tárgyalásokat folytatnak a fennálló helyzet megoldására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában