Borsfai győzelem

2018.04.27. 17:22

Regionális történelmi versenyt rendeztek Lovásziban

A három részre szakadt Magyarország volt a témája idén a Buda Ernő Körzeti Általános Iskola hagyományos regionális történelmi csapatversenyén.

Korosa Titanilla

A borsfai győztes csapat. Elöl balról: Horváth Kamilla, Bóka Sarolta, Hopp Marianna felkészitő tanár, Somodi Orsolya, Sinkovicz Edina. Hátul: Csiszárné Németh Szilvia, Cserti Anikó, Csáki Lajos

Több mint 35 csapat jelentkezett az országosan meghirdetett háromfordulós versenyre. A második fordulóba 30 együttes jutott be, közülük kerül ki a pénteki döntő 10 csapata. Cserti Anikó a szervező intézmény igazgatója örömét fejezte ki a nagy számú érdeklődő miatt. A megmérettetésen a Dunántúl valamennyi megyéje képviseltette magát. A verseny 7. és 8. évfolyamosoknak szól elsősorban, de idén egy 6. osztályos együttes is bejutott a döntőbe.

A feladatsorokat Csáki Lajos, a lovászi iskola történelem szakos tanára állította össze. Mint mondta: a török kor nem a legkönnyebben tanulható időszaka a magyar történelemnek, sok az évszám, személy, fogalom és esemény is, de a diákok jól felkészültek és élvezték a versenyzést. Előbbit mutatja, hogy nem lett nagy különbség a csapatok által elért pontok közt.

A borsfai győztes csapat. Elöl balról: Horváth Kamilla, Bóka Sarolta, Hopp Marianna felkészitő tanár, Somodi Orsolya, Sinkovicz Edina. Hátul: Csiszárné Németh Szilvia, Cserti Anikó, Csáki Lajos
Balról jobbra: Sinkovicz Edina, Horváth Kamilla, Bóka Sarolta és Somodi Orsolya

Csiszárné Németh Szilvia pedagógus, a zsűri elnöke értékelésében elmondta: néhány feladat igen nehéznek bizonyult, nagy szaktárgyi tudás és logikai képesség kellett ahhoz, hogy szép eredményeket érjenek el. Kiemelte a jól sikerült dramatizálást, hiszen az egyik feladat a versenyen egy monda átírása és a történet előadása volt.

A verseny győztese végül ez alkalommal a borsfai Fekete István Általános Iskola Borsfai várvédők nevű csapata lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában