Árvízvédelem

2018.04.17. 11:30

Kitisztították a pórszombati patakot

Mintegy 200 méter hosszban sikerült kitakarítani a Medes-patak medrét vasárnap. A közösségi akciót a Medesi Gazdakör szervezte.

Korosa Titanilla

Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Napokig víz borította a sportpályát

Mint arról lapunkban korábban beszámoltunk, többször előfordult már, hogy a megáradt a patak az esőzések következtében és emiatt napokon át víz borította a sportpályát és az ahhoz közel eső, alacsonyabban fekvő ingatlanok udvarait is.

A tarthatatlan helyzet lehetséges megoldását a patak medrének kitisztításában látta az önkormányzat és Medesi Gazdakör. Az elmúlt hétvégén e célból hirdettek közösségi munkát.

– Felhívásunkra több mint harmincan érkeztek szerszámokkal, gépekkel felszerelkezve, akik fontosnak érezték, hogy tegyenek ezért az ügyért – mondta Tánczos Csaba, a gazdakör elnöke. – Részt vettek az akcióban idősebbek, fiatalok és nem helyi gazdaköri tagok is. A focipálya teljes hosszán túl, közel 200 méteren végeztük el a meder tisztítását, távolítottuk el a nagyobb fákat. Mindezt úgy, hogy az élővilágra is odafigyeltünk.

Tánczos Csaba hozzátette: úgy érzik szükség van a településen az ilyen közösségi akciókra, hogy erősödjön az összefogás A Pórszombaton élők akarjanak tenni a faluért, illetve többen vegyenek részt a helyi programokon.

Rengeteg segítő érkezett

Tánczos László, a település polgármestere a Medes-patak tisztítását célzó akcióval kapcsolatban elmondta: örülnek annak, hogy egész délelőtt érkeztek segítők és sikerült jól haladni a munkával.

– Bevontuk a munka tervezésébe az illetékes vízügyi igazgatóság szakértőjét is, a hatóság támogatta ötletünket – mondta a polgármester. – Az első lépést megtettük, de a munkát folytatni kell.

A továbbiakról elmondták: még a tavasz folyamán szeretnék lebonyolítani a következő akciót, melynek során főként a patak medrének lakóházakhoz közelebbi oldalát tisztítják majd ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában