Kanizsa Kul-Túra Egyesület

2018.04.18. 12:14

Egy túra Thúry emlékére Orosztonyban

Immáron 29. alkalommal rendezte meg a Kanizsa Kul-Túra Egyesület a Thúry György Emléktúrát a közelmúltban.

Horváth-Balogh Attila

A résztvevők három táv közül is választhattak Fotó: Lőrincz Sándor

A hagyományos túrát Kanizsa várának török uralom alóli felszabadulása és Thúry György, a vár leghíresebb kapitánya emlékére közel 3 évtizede rendezik meg a szervezők. A résztvevők Gelsén a Hét Ördög Vendéglőből indultak útnak, s 10, 20, illetve 30 kilométeres távokat teljesíthettek. A leghosszabb táv résztvevői érintették a Csibiti-völgyet és az újudvari tv-tornyot, az örömhegyi Postás kulcsosházat, a Thúry kopjafát, Orosztonyt, valamint Kerecsenyt.

Mint azt Strausz Ferenc, az egyesület elnöke elmondta: a 185 indulóból a 30 kilométeres távon 4 fő nem érkezett célba, ketten a 10 kilométert 20-ra cserélték és 2 rendező is teljesítette a 20 kilométeres távot.

A résztvevők három táv közül is választhattak
Fotó: Lőrincz Sándor

– Az indulók száma az előző 10 évhez viszonyítva jónak mondható – jelezte Strausz Ferenc. – Érdekes, hogy előzetesen nem kapott nagy propagandát a túra, mégis, a résztvevők 70 százaléka Zalából, a zalaiak fele pedig Kanizsáról érkezett. Jó hangulatú volt a Thúry-túra, s reméljük, hogy jövőre, a 30.-ra legalább ennyien jönnek a túrát és a térséget kedvelők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában