Fejlesztés

2018.03.06. 09:00

A vendégházát újítaná fel a zalakarosi önkormányzat

A Kisfaludy-program keretében szeretné felújíttatni a fürdőváros önkormányzata a Fürdő Vendégházat.

Horváth-Balogh Attila

Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere elmondta: a Fürdő Vendégház önkormányzat tulajdonú, de a Gránit Gyógyfürdő Zrt. üzemelteti. Felújítása és bővítése azonban mára szükségessé vált annak érdekében, hogy a kor követelményeinek megfeleljen.

– A tervezett beruházás finanszírozásához a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció (szállodafejlesztés) – a Balaton kiemelt turisztikai fejlesztési térségben című pályázati kiírásra nyújt be pályázatot az önkormányzat – tudtuk meg Novák Ferenctől.

– Nyertes pályázat esetén az 1. emeleten és a tetőtéri szinten a szobák és folyósok padlóburkolatának cseréje, szobai mini bárok, hűtők, ügyviteli rendszer, foglaláskezelő rendszer és a hozzá kapcsolódó hardver vásárlása, napkollektorok, napelemek elhelyezése, kazáncsere, riasztórendszer kiépítése, játszótéri eszközök, kültéri fitness eszközök beszerzése, akadálymentes parkoló kialakítása, a szennyvízcsatorna cseréje, telken belüli járdaszakasz megépítése valósulna meg, továbbá a játszótéri eszközök alatti részeket gumiburkolattal látnánk el.

A fejlesztés a számítások szerint 144 millió forintba kerülne, melyből 98 millió forintnyi támogatást igényelt a város, 45,8 millió forintot pedig önrészként maga biztosít. Ha a pályázat nyer, a beruházás jövőre valósulhatna meg.

A Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció minden idők legnagyobb állami szálláshelyfejlesztési programja, melyben 300 milliárd forint keretösszeg áll rendelkezésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában