Elfogadták

2018.03.01. 10:23

Több, mint kétmilliárdos költségvetés Zalakaroson

A tavalyi évihez képest 750,4 millió forinttal magasabb összegű bevételi oldallal fogadta el a fürdőváros idei költségvetését a képviselő-testület.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt Novák Ferenc polgármester lapunk érdeklődésére közölte: a költségvetés összhangban van a város gazdasági programjával. A büdzsét úgy állították össze, hogy az önkormányzat kötelező és önként vállalt feladatai ellátása mellett az elnyert pályázatok önerejét is biztosítani lehessen. Az egyik fontos szempont éppen az volt, hogy a beruházások megvalósítását semmi se veszélyeztethesse. A költségvetés főösszege kevéssel több, mint 2 milliárd forint.

Fotó: Archív/Gergely

A város az államtól összesen 369,3 millió forint önkormányzati működési támogatásra számíthat, melybe nem tartozik bele a zöldterület gondozás, a közvilágítás fenntartása, közutak fenntartása, a lakott külterületek feladatainak ellátásához kapcsolódó költségek finanszírozása, ezekre a város nem kapott forrást – ennek oka az egy főre jutó magas iparűzési adó. A magas iparűzési adóerő-képesség miatt a pénzbeli szociális ellátások finanszírozásához sem járul hozzá a központi költségvetés.

A sikeres pályázatokkal az önkormányzat 1,2 milliárd forintnyi támogatást nyert, ebből 569,6 millió forintot idén fel is használnak. A költségvetésben 255,7 millió forintnyi tartalékot is képezett az önkormányzat. Beruházásokra majdnem 752 millió forint jut, ebből 24,4 millió az intézményi fejlesztésekre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában