Bejelentés

2018.03.01. 10:28

Négymilliárdos Zalaco-fejlesztés Zalaegerszegen

Egyedi kormánydöntésen alapuló támogatással, mintegy 4 milliárd forintból fejleszti mindkét zalaegerszegi telephelyét a Zalaco Sütőipari Zrt. A beruházást Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be csütörtökön a fővárosban.

Horváth Attila

Fotó: Seres Péter

A Külügyminisztériumban tartott sajtónyilvános bejelentésen Berta László, a Zalaco vezérigazgatója a cég működéséről szólt, Vigh László országgyűlési képviselő Zalaegerszeg gazdasági fejlődéséről nyilatkozott, a beruházás részleteit pedig Szijjártó Péter tárcavezető ismertette.

Mint elhangzott, a 4 milliárdos fejlesztéshez 836 millió forint támogatást biztosít a magyar állam. A cég új, 1500 négyzetméteres raktárat épít, és két, összességében 2500 négyzetméteres termelőcsarnokot. A kapacitás ezzel a háromszorosára bővül. Jelenleg 556 dolgozót foglalkoztat a Zalaco, amely vállalta, hogy 2020-ig újabb 150 munkahelyet hoz létre, így 700 fölé emelkedik az alkalmazottak száma.

A külügyminisztériumban tartott sajtónyilvános bejelentésen (balról) Vigh László, Berta László, Szijjártó Péter és Balaicz Zoltán Fotó: Seres Péter

Bár 2014-ben új telephellyel bővült Zalaegerszegen a Zalaco Zrt., a vállalat már így is elérte a kapacitásainak határát, ezért vált szükségessé az újabb fejlesztés.

Mint Balaicz Zoltán polgármestertől megtudtuk, a gépek beszerzése már megkezdődött, a beruházás pedig a közbeszerzési eljárásokat követően várhatóan az év második felében indul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában