Szorgoskodtak

2018.03.31. 11:00

Húsvéti ajtódíszeket készítettek Kehidakustányon

A minap a kultúrházban - szokás szerint - nagy volt a nyüzsgés. Helyi és környékbeli családok, gyermekek szorgoskodtak, szebbnél szebb ajtódíszek, húsvéti kiegészítők is készültek.

Lorencsicsné Horváth Csilla

Hosszú Marcell és Szabó Balázs büszkén mutatta az általuk készített remekműveket Fotó: Sándorné Kovács Nikolett

A gyerekek vágtak, színeztek, ragasztottak, végül nagy örömmel vitték haza a kész remekműveket. Munka közben megbeszélték, ki mit kért a nyuszitól, milyen jó, hogy már itt a tavasz. A szülők büszkén figyelték gyermekeik munkáját. A kisebbeknek persze még több segítség kellett, de a nagyobbak már egyedül is ügyesen dolgoztak. Mindnyájuknak sikerélményt jelentett, hogy mások is megcsodálták alkotásukat. Mire mindenki befejezte munkáját, addigra az almás pite és a sajtos pogácsa mind elégedett gazdára talált.

Hosszú Marcell és Szabó Balázs büszkén mutatta az általuk készített remekműveket Fotó: Sándorné Kovács Nikolett

A Mariska udvar dolgozói minden kézműves foglalkozásra már egy héttel előbb készülnek, így történt ez most is. Hétféle barkács témából lehetett választani, mindegyikből készítettek egy-egy darabot, amit aztán minden lurkó a saját fantáziája szerint festhetett, díszíthetett, variálhatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában