Sikeres pályázat

2018.03.20. 08:30

Fejlesztések várhatóak a zalaegerszegi könyvtárakban

A könyvtárak aktívan kiveszik a részüket a XXI. századi, tanulást segítő programokból, ennek szolgálatában áll az a pályázati program, amelyről a megyei könyvtár munkatársai sajtótájékoztatón számoltak be.

Arany Horváth Zsuzsa

Margit, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár (DFMVK) igazgatóhelyettese, a projekt menedzsere és Tóth Renáta, a DFMVK csoportvezetője számolt be. A program kedvezményezettje eszközfejlesztésre 82,5 millió forintot, a tartalmi tervekre 21,5 millió forintot nyert el. A megvalósítás érinti a megyei, a József Attila és az Apáczai tagkönyvtárat.

A program bemutatásán részt vett Vigh László országgyűlési képviselő, Kiss Gábor, a könyvtár igazgatója és Balaicz Zoltán polgármester is. Jobbról a második Sebestyénné Horváth Margit, a megyei könyvtár igazgatóhelyettese, projektmenedzser Fotó: Pezzetta/Zalai Hírlap

Az infrastruktúrafejlesztés során a helyiségek korszerűsítése, belsőépítészeti kialakítások, könyvtári eszközök, bútorok beszerzése, fogyatékkal élők tanulását támogató infrastruktúrafejlesztés történik meg, azért, hogy a köznevelési intézményekben tanulók és az egész életen át tartó tanulásban részt vevők számára korszerű körülmények között állhasson rendelkezésre a könyvtári szolgáltatás. A megvalósítás idén december 31-ig zajlik le, eközben a fogyatékkal élők számára üzembe kerül a beszélő információs modul, a braille információs táblák sora, lesz vezetősáv, olvasókészülék, elektronikus nagyító, lépcsőjáró eszköz kerekesszéknek.

Tóth Renáta a város nevelési-oktatási intézményeiben tanulók és az óvodások óvodán kívüli kompetenciafejlesztése érdekében kimunkált, 2020-ig megvalósuló programról elmondta, az ismeret- és tudásgyarapítást nem formális tanulási alkalmakkal segítik, melyeket csak a könyvtárak kínálhatnak. Részletes program szolgálja a célt: a gyerekek személyiségfejlődését, kulturális tudásuk gyarapítását, a tehetséggondozást, az esélyteremtést, a lemorzsolódást megelőző tevékenység támogatását. Különösen fontosnak tartják a szociokulturális hátrányokkal érintettek és az életkorukhoz képest alulteljesítők csoportját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában