Felújítások

2018.02.12. 08:00

Zalaszentjakabon jobb lett a járda és szebb a kultúrház

A felújított kultúrház, valamint a Petőfi utcai járda ünnepélyes avatását tartották vasárnap Zalaszentjakabon.

Benedek Bálint

Fotó: Szakony Attila

Molnár József polgármester köszöntő beszédében kiemelte: az elöregedett járda az adósságkonszolidáció terhére 770 méter hosszan újult meg. A haranglábtól egészen a falu végig közel 8 millió forintból végezték el a munkákat, volt olyan szakasz, ahova korlátot is építettek.

- A hatvan évvel ezelőtt épült kultúrház a kormánytól településfejlesztésre kapott összegből új, minőségi belső térrel gazdagodott – ismertette a településvezető. – Az intézmény rendbetételére 6 millió forintot fordíthattunk.

Molnár József a kultúrház felújításáról szólva hozzátette: az ablakok nem zártak rendesen, a padló több helyen elmozdult vagy teljesen hiányzott, s az elmúlt időszakban a fűtés sem volt gazdaságos. A kazáncserét ebből az összegből ugyan nem lehetett finanszírozni, de az önkormányzati keretből arra is jutott pénz.

- Innentől kezdve a zalaszentjakabi lakosok megelégedettségére modern, a településhez méltó közösségi ház fogadhatja majd a vendégeket és kulturális csoportokat – mondta Molnár József.

Cseresnyés Péter államtitkár az átadáson arra is emlékeztetett, hogy nyolc évvel ezelőtt sok településnek a költségvetés tervezése is nagy gondot okozott, és ha fejleszteni akartak, nem tehettek mást, mint hitelt vettek fel.

A kultúrházátadón a Galamboki Népdalkör énekelt
Fotós: Szakony Attila

- Ehhez képest ott tartunk, hogy Zalaszentjakab ünnepelhet, mert jól gazdálkodtak és hosszú ideig nem nyúltak hitelhez, felújíthatták a járdát, a kultúrházat – emelte ki az államtitkár. – További céljaik között szerepel többek között a rossz állapotú orvosi rendelő felújítása, amit szintén megoldhatnak majd.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában