Megalakulás

2018.02.26. 15:30

Zalai-Balaton Natúrpark Egyesület az együttműködő térségekért

A közép-zalai és a balatoni térséget szeretné közelíteni egymáshoz a csütörtökön Gyenesdiáson megalakuló Zalai-Balaton Natúrpark Egyesület.

Keszey Ágnes

A natúrpark megalakításában  aktív szerepet vállal  a Közép-Zala Gyöngyszemei Vidékfejlesztési Egyesület munkaszervezete és  Dancs Szilveszter Zoltán, Zalaszentmárton polgármestere.  A   tervek szerint  az  egyesület a turizmus és a természetvédelem terén tevékenykedik majd és  fontos célkitűzés lesz a szellemi örökség megvédése is.

- A Festeticsek és a Deákok földje Zala:  az elképzelt szellemi tengely legtávolabbi pontja Söjtör, Zalatárnok, Tófej, a másik részen pedig Keszthely. Két tájegység: a Keszthelyi -hegység és a Göcsej kapuja együttműködését céloznánk meg – mondta el az alakítást koordináló munkaszervezet vezetője, dr. Csikós Andrea Dóra. A tervek szerint a létrejövő egyesület azt is fontosnak tartja  majd, hogy ráirányítsa a figyelmet, hogy a Balaton-part vonzáskörzetében, a kisebb településeken is vannak olyan látnivalók, amelyeket az ideérkező vendégek megismerhetnek.

Az egyesület alakuló ülését  március elsején, csütörökön 9 órakor tartják a Természet Háza Látogatóközpontban, melyre várják az említett térségek polgármestereit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában