Események

2018.02.02. 11:00

Több mint félszáz programmal számol Nova

Több mint félszáz rendezvénnyel számol ez évre a göcseji település. Az éves programnaptárat a napokban véglegesítették, ebben már dátumhoz kötötten szerepelnek a tervezett események.

Gyuricza Ferenc

Fotó: Gyuricza Ferenc/Archív

Mindezt a község polgármestere, Lendvai Jenőné mondta el lapunknak, azt is hozzátéve, hogy a korábbi évek gyakorlatának megfelelően a tervezésbe ezúttal is bevonták a képviselő-testületet, az önkormányzat intézményeit, a helyi civil szervezeteket, valamint a plébániát is.

- A programok jelentősebb része évekre, vagy akár évtizedekre visszatekintő hagyománnyal bír – emelte ki a polgármester. – Ezek olyan rendezvények, amelyeket kedvelnek a helyben és a környéken élők, így azok megszervezése szinte kötelességünk. Mellette lesznek újabb programok is, a korábban zárt körben megtartott gyümölcsoltás például ezúttal már nyilvános eseménye lesz az Együtt Sikeres Nováért Egyesületnek.

A mintegy nyolcszáz lakosú község legnagyobb szabású programja továbbra is a júliusi Göcseji Aratónapok marad, amit ez évben már harmincadik alkalommal rendeznek meg. Kiemelt programjuk még a pünkösdi hegyi búcsú, az augusztusi búcsú, a nőnap, a borverseny és a horgászverseny, a szüreti felvonulás és a Csádé zenekar már hagyományos évzáró koncertje is.

Fotó: Gyuricza Ferenc/Archív

- A most bemutatott programnaptár biztosan bővül további rendezvényekkel is, hiszen van egy nyertes pályázatunk, melyben kreatív és egyéb klubfoglalkozásokat tartunk – egészítette ki az elhangzottakat Lendvai Jenőné. – Ami még újdonság a korábbiakhoz képest, hogy az IKSZT új célközönségként jelölte meg a helyben élő szépkorúakat, akiknek aktivitására nagyon számítunk. Ezen a téren vannak is eredményeink.

A polgármester elmondta: a programokról a község honlapján, és a közösségi médiafelületek révén is folyamatosan tájékoztatják a potenciális érdeklődőket, és egyben remélik, hogy a rendezvényeknek az eddigieknél is több résztvevője lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában