Ülés

2018.02.22. 15:48

Nem választották meg a bizottság tagjait Keszthelyen

A többségében tartózkodó szavazatok miatt nem született döntés a szavazatszámláló bizottság összetételéről a képviselő-testület soros ülésén.

Keszey Ágnes

A választási eljárásról szóló törvény szerint a helyi választási iroda vezetője (Keszthelyen dr. Horváth Teréz jegyző) javasolja a szavazatszámláló bizottság tagjait. Az indítványhoz a szabályok szerint nem lehet módosító javaslatot benyújtani, további előírás, hogy a tagokról és póttagokról egy szavazással dönt a képviselő-testület. A csütörtöki szavazással nem választották meg a bizottságot, így a tagokat az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság fogja megbízni.

A napirendi pontok között szerepelt a város környezeti állapotáról szóló beszámoló is. Több képviselő jelezte, hogy bizonyos városrészek -például Kertváros és a Balaton-part egyes részei szemetesek. Az ülésen elhangzott, felszámolásukra már történt intézkedés. Az illegális hulladéklerakók és megszüntetésük igénye mellett az is szóba került, hogy a szelektív gyűjtőszigetekbe oda nem illő hulladékok is kerülnek, s többen nem a konténerekbe, hanem mellé szórják a szemetet.

A képviselők döntöttek igazgatói beosztások pályázati kiírásáról, mivel a vezetők megbízatása nyáron lejár. A Goldmark Károly Művelődési Központ vezetőjét illetően két, míg az Életfa óvoda esetében öt évre szól a megbízás a kiírás szerint. A Keszthelyi Yacht Klub fejlesztésekhez kérte az önkormányzat hozzájárulását, e témában további egyeztetések lesznek. Tárgyaltak arról is, hogy a Bencés Diákszövetség Zala Megyei Szervezete kérelmére a keszthelyi születésű Vaszary Kolos bíboros emlékére szobrot állítanak a városban. Farkas Ferenc szobrászművész művének elkészüléséhez és elhelyezéséhez anyagi forrást biztosít az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában