Másfél milliárdos többlet a pályázatok miatt

2018.02.16. 15:00

Letenyei költségvetés: soha nem volt ennyi

Rekord főösszegű költségvetést fogadott el csütörtök délutáni ülésén a határ menti város képviselő-testülete.

Horváth-Balogh Attila

Farkas Szilárd polgármestertől megtudtuk: a költségvetés főösszege idén 2,5 milliárd forintot tesz ki, míg a korábbi években 700 millió, maximum 1 milliárd forintos büdzséje szokott lenni a városnak. Az 1,5 milliárdos többlet annak a nagy számú pályázati támogatásnak köszönhető, amit elnyert Letenye, s ezeket hamarosan fejlesztésekre is váltja.

A költségvetésben a civil szervezetek támogatására 4,4 millió forintot különített el a képviselő-testület, továbbá a városüzemeltetés céljaira egy főállású traktoros foglalkoztatásának költségeit is beépítették a büdzsébe. (Ugyanis tavaly a közfoglalkoztatás keretében sikerült vásárolnia az önkormányzatnak egy traktort, ám eddig sem az anyagi, sem a személyi feltételei nem voltak meg az eszköz üzemeltetésének.)

Farkas Szilárd hozzátette: az önkormányzatnak jelentős összeget kellett intézményei működtetéséhez biztosítania, ez több, mint 100 millió forintot jelent. A közös önkormányzati hivatal fenntartásához a kapott állami normatíva nem elegendő, ezért ehhez 7 millió forinttal járulnak hozzá.

A testület arról is döntött, hogy újra pályázatot ír ki a Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár igazgatói posztjának betöltésére. Szóba került továbbá a strandfürdő felújításának folytatása, az ehhez szükséges 10-15 millió forintot később biztosítja a testület.

Ezek is érdekelhetik