Kisfaludy-program

2018.02.27. 12:30

Felújítanák a Fürdő Vendégházat Zalakaroson

A Kisfaludy-program keretében szeretné felújíttatni a fürdőváros önkormányzata a Fürdő Vendégházat.

Horváth-Balogh Attila

Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere elmondta: a Fürdő Vendégház az önkormányzat tulajdonában van és a Gránit Gyógyfürdő Zrt. üzemelteti. Felújítása és bővítése azonban mára szükségessé vált annak érdekében, hogy a kor követelményeinek megfeleljen. A beruházás finanszírozásához a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció – szállodafejlesztés – a Balaton kiemelt turisztikai fejlesztési térségben című pályázati kiírásra nyújt be pályázatot az önkormányzat.

Nyertes pályázat esetén többek közt a tetőtéri szobák és folyosók padlóburkolatának cseréjére, napkollektorok, napelemek elhelyezésére, a kazán cseréjére, játszótéri eszközök, kültéri fitness eszközök beszerzésére, akadálymentes parkoló kialakítására kerülne sor. A fejlesztés az előzetes számítások szerint 144 millió forintba kerülne, melyből 98 millió forintnyi támogatást igényelt a város, 45,8 millió forintot pedig maga biztosít. Ha a pályázat nyer, a beruházás jövőre valósulhatna meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában