Cserta Egyesület

2018.02.16. 10:00

Autentikus folklór gyermek- néptáncegyüttesek előadásában

A Cserta Egyesület nemrég megrendezte a II. Zala Megyei Népi Gyermekjáték Fesztivált, amely rengeteg újdonsággal, szórakoztató és interaktív ingyenes programokkal a folklór és a farsang jegyében várta a látogatókat.

Molnár Péter

A megyében meghirdetett farsangi maszk-/macskurakészítő pályázatra érkező 140 alkotásból kiállítást rendeztek a szervezők és díjazták a legjobb pályaműveket. Délelőtt továbbképzés zajlott az iskolákban és óvodákban néptáncot és népi gyermekjátékokat oktatók számára. Nagy volt az érdeklődés, 29 pedagógus hallgatta meg Rácz Petra, ifj.Horváth Károly és Kiss-Molnár István előadását. A Cserta Egyesület a közeljövőben hasonló képzések megvalósítását tervezi, hiszen a megyében ez egyedülálló kezdeményezés.

Zala megyéből 10 gyermek-néptáncegyüttes érkezett a fesztiválra Fotó: Molnár Péter

Néptáncbemutató

A délutáni néptáncbemutatón Zalából tíz gyermek-néptáncegyüttes vett részt. Óvodás kortól a középiskolás korosztályig színpadra álltak a gyerekek, műsoraikat népdalénekesek, mesemondók, népzenészek színesítették. A több mint 200 fellépőnek és a programon részt vevő szülőknek, valamint a közönségnek ajándék volt a sárvári Regös zenekar hangszereket bemutató koncertje és a Ziránó Bábszínház Babszem Jankó előadása.

Délután népi iparművészekkel lehetett kézműveskedni, népi játszóházban foglalatoskodni, de volt kézműves vásár, és fánkot kínáltak a fesztivál résztvevőinek. A komplex, autentikus folklórt megjelenítő eseménynek lesz folytatása, ám előtte még június 30-án megtartják a szabadtéri megyei néptáncfesztivált, a Göcseji Hacacárét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában