A szabadság, a béke szigetének számít

2018.01.20. 12:00

Újévi fogadást tartottak Zalaszentgróton

Újévi fogadást tartott pénteken Zalaszentgrót önkormányzata a tavaly felújított házasságkötő teremben.

Szabó Judit

Baracskai József Mazzag Ferenccel, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnökével koccint Fotó: A szerző

Baracskai József polgármester visszatekintett beszédében az elmúlt évre. Elmondta, hogy 2020-ig az uniós forrásoknak köszönhetően közel egymilliárd forintot fordíthat beruházásokra az önkormányzat. A célok között szerepel a déli iparterület fejlesztése, közösségi hűtőház létrehozása, s folytatódik a belváros megújítása a Szent István tér átalakításával.

Baracskai József Mazzag Ferenccel, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnökével koccint
Fotó: A szerző

A város és a környék szociális ellátóhálózatára 25 millió forintot költhettek pályázati forrásból. Remélik, hogy hamarosan az óvoda felújítása és a bölcsőde építése is elindulhat. Ha újabb pályázati pénzeket nyernek, folytatódhat a fecskeház program és egészségfejlesztési iroda nyílhat. Baracskai József a maradandó értékeket teremtő közmunkaprogramról, a lakásfelújításokról, valamint utak és járdák rendbetételéről is szólt.

A felújított házasságkötő teremben tartották a rendezvényt Fotó: A szerző

Úgy fogalmazott: Zalaszentgrót politikai szempontból a szabadság és a béke szigetének számít az országban. Mint mondta: tavaly is megható volt érezni a mindenhol megnyilvánuló jó szándékot, kompromisszumkészséget, konszenzuskeresést, ez jellemezte a képviselő-testület munkáját is. Azt kérte, továbbra is a viszályokat kerülve, összefogva dolgozzanak Zalaszentgrótért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában