Hóvirág óvoda

2018.01.25. 10:35

Újabb nyertes letenyei pályázatok

Újabb pályázati forrásokat nyert el a határ menti kisváros önkormányzata. A fejlesztések sorában például részben megújulhat a Hóvirág Óvoda központi intézményegysége.

Horváth-Balogh Attila

Farkas Szilárd polgármester Fotó: A szerző

Farkas Szilárd, Letenye polgármestere elmondta: az elmúlt időszakban több pályázati sikert értek el, s úgy tűnik, ez a széria folytatódik. Egyebek közt támogatást nyertek a Hóvirág Óvoda funkcióbővítő fejlesztésére, mely elsősorban a két telephelyen működő intézmény központi egységét, a Bajcsy-Zsilinszky utcait érinti. Megújul az óvoda kerítése, a játszóudvar, az épület villamos hálózata, továbbá korszerűsítik szociális helyiségeket és a vizesblokkokat is.

A beruházás összértéke 82 millió forint – eredetileg 250 milliós forrásra pályáztak, de mivel nem kaptak ennyit, az előzetes elképzelésekhez képest csökkenteni kell a műszaki tartalmat. Ezen kívül a szociális városrehabilitációt megelőző projektre is nyertek 60 millió forintnyi támogatást, mely a társadalmi együttműködések erősítését célozza. Ennek keretében a szegregátumban élőknek próbálnak segítséget adni például életvezetési kérdésekben, egyfajta szociális és humán támogatást nyújtva. A projektbe bekapcsolódik a Letenyei Család- és Gyermekjóléti Központ, illetve a védőnői szolgálat. E programra épül a szociális városrehabilitáció, amely a két letenyei szegregátum közül a béci városrészben lévő fejlesztését tűzte ki célul.

Farkas Szilárd polgármester Fotó: A szerző

A 160 millió forintos program az itt élők életminőségének javítását szolgálja, s beruházások is megvalósulnak. A Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár 25 millió forintot nyert el szintén uniós pályázaton az Összefogással a letenyei kistérség fiataljaiért című projektjével. Ennek célja, hogy segítse az iskolások és óvodások tanórán kívüli kompetenciafejlesztését. A programban nem csak a helyi oktatási-nevelési intézmények vesznek részt, hanem a borsfai, bázakerettyei és muraszemenyei általános iskola is. A gesztor szerepet magára vállaló művelődési ház 20 szakkört és 5 tematikus tábort szervezhet.

Szintén a művelődési ház nyert 700 ezer forint vissza nem térítendő támogatást a Nemzeti Kulturális Alaptól, melyet a Mura Menti Napok rendezvénysorozathoz használhatnak fel. Egymillió forintot nyert el a Letenyei Család- és Gyermekjóléti Központ a kábítószerügyi egyeztető fórum működtetéséhez. Farkas Szilárd hozzátette: állami forrásból hamarosan elindul a mentőállomás korszerűsítése és bővítése is, mentőgarázsok építése, az udvar térkövezése, a főépület szociális helyiségeinek felújítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában