Elismerésben részesültek

2018.01.26. 17:26

Kitüntették a legjobb sportolókat Keszthelyen

Ünnepélyes keretek között adták át a város által alapított kitüntetéseket az elmúlt év legkiemelkedőbb keszthelyi sportolóinak.

Keszey Ágnes

A kitüntettek az őket köszöntőkkel - középen Ruzsics Ferenc polgármester, Nemes Klára és Csótár András, a hátsó sor szélén Nagy Bálint , jobbra Manniger Jenő és Sárfalvi Péter

A Balaton Színházban megrendezett csütörtök esti eseményen – melyet az önkormányzat Emberi Erőforrások Bizottsága szervezett, jelen volt és köszöntőt mondott Sárfalvi Péter az Emberi Erőforrások Minisztériuma Nemzeti Utánpótlás- nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára. Csótár András, a keszthelyi képviselő-testület Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke foglalta össze az elmúlt év helyi sporteredményeit és mutatta be a városi sportéletet, a Keszthelyen működő egyesületeket és a sportolási lehetőségeket, szólva a fejlesztésekről is.  Manninger Jenő országgyűlési képviselő köszöntőjét követően Varga Sándor, a Zala Megyei Kézilabda Szövetség elnöke adta át a bajnoki érmeket a  Georgikon Diáksport Egyesület ifjú játékosainak, majd a város által alapított sportolói kitüntetéseket vehették át a díjazottak.

Keszthely Város Sportjáért kitüntető címet  érdemelt ki  Volf József a PE Georgikon Kar testnevelő tanára. A legjobb edző az atlétákat nevelő Csikós József. A legjobb utánpótlás edző címet Keczeli Zoltán, a  Keszthelyi Erdész Lövészklub sportlövő edzője érdemelte ki.  Idén elsőként adták át a Keszthely Város legjobb testnevelő tanára kitüntető címet,  melyet Gömbös Antal Tamás, a Csány-Szendrey Általános Iskolában 35 évig tanított pedagógus  részére posztumusz ítéltek meg. A kitüntetést a diákjai által Oszi bácsinak hívott pedagógus özvegye vette át. A város legjobb felnőtt férfi sportolója a   Keszthely Városi Diáksport Egyesület atlétája,  Máté Tamás. A legjobb női sportoló Major Veronika légpisztoly és sportpisztoly sportágakban jeleskedő bajnok, aki versenyen való részvétele miatt nem tudott jelen lenni a díjátadó gálán, kitüntetését nevében edzője, Keczeli Zoltán vette át. A város legjobb ifjúsági fiú  sportolója Nagy Richárd Tamás, BEFAG Erdész Lövészklub versenyzője.A legjobb ifjúsági leány sportolója  címet érdemelte ki Nett Vivient úszó. Jó tanuló, jó sportoló kitüntetést kapott megosztva   Raffai Kristóf a hévízi Bibó Gimnázium tanulója, a  Balaton Vívóklub Keszthelyi Szakosztályának párbajtőrözője, valamint a keszthelyi Vajda János Gimnázium diákja, a  Korosztályos Héraklész Válogatott Péter Benedek, aki  duatlon és triatlon sportágakban ért el jelentős sikereket. Keszthely Város legjobb csapata a  Városi Diáksport Egyesület Triatlon Szakosztálya, a kitüntetést  dr. Kardos József egyesületi elnök és Péter Csaba edző vette át. A legjobb szenior sportoló címet  Szabó Béla ultrafutó érdemelt ki.  Végezetül Nemes Klára, keszthelyi önkormányzati képviselő, a díjkiosztó  est háziasszonya felajánlását vehette át  Cziráki Bálint, a Balaton Vívóklub versenyzője. Nagy Bálint alpolgármester pohárköszöntője után a meghívottakat vacsorára invitálták, s a jelenlevőket az Asbóth Regatta zenekar szórakoztatta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában