Pályázatot nyertek

2018.01.29. 18:30

Hűtőházat építenek Zalaszengróton

Pályázatot nyert az önkormányzat a déli iparterület fejlesztésére és közösségi hűtőház építésére.

Szabó Judit

Fotó: Wikipedia

Az iparterületen négy ingatlan ivóvíz- és energiaellátását, valamint szennyvíz-elvezetését szeretnék megvalósítani, és szilárd burkolatú út kiépítését tervezik az elnyert 90 millió forintos pályázati támogatás segítségével, hogy közműves telkeket tudjanak ajánlani a befektetőknek.

Egy másik iparterületi ingatlanon pedig közösségi hűtőházat alakítanak ki az ahhoz szükséges közművekkel együtt. A hűtőházra, az oda vezető szilárd burkolatú út megépítésére és a terület közművesítésére 190 millió forintot nyert a város. A munkákra kiírandó közbeszerzési eljárás felelősségi rendjéről a legutóbbi képviselő-testületi ülésen született döntés. Baracskai József polgármester elmondta, hogy a hűtőház a környékbeli zöldség- és gyümölcstermelők igénye volt. Üzemeltetni az önkormányzat vagy egy városi cég fogja, a termelők önköltségi áron raktározhatják és hűthetik ott a terményeiket.

Az önkormányzati ülésen a Szentgróti Víz és Fürdő Kft. idei működési stratégiájáról is döntöttek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában