Hogy ne okozzon gondot a víz

2018.01.22. 14:30

Fejlesztik a csapadékvíz-elvezető hálózatot Vonyarcvashegyen

Többeket érintő régi probléma oldódik meg azzal a beruházással, mely most kezdődött a településen: a Rákóczi és a Helikon utcában megkezdődött a csapadékvíz-elvezető rendszer átalakítása és fejlesztése.

Keszey Ágnes

Az Agyagos és a Rákóczi utca kereszteződéséhez közel dolgoznak a kivitelező cég munkásai Ódor Péter, Ódor Gábor, Tarbuza József Fotó: A szerző

Hirtelen lezúduló, nagy esőzésekkor a dombtetőn lévő erdőből lefolyó csapadék sokszor gondot jelentett sokaknak: pincékbe, garázsokba folyt vagy az utcán hömpölygött a víz.

Ezekkel kapcsolatban több lakossági bejelentés is érkezett az önkormányzathoz. Ennek megoldását jelenti az a beruházás, mely most kezdődött el: száz százalékos pályázati támogatással, több mint 60 millió forintos összköltséggel (a Településfejlesztési Operatív Program keretében). A közbeszerzési eljáráson a Horváth-Ép Kft. kapott megbízást a két lejtős utcát érintő kivitelezésre, mely a napokban kezdődött meg.

Péter Károly polgármester Fotó: A szerző

– A Helikon utcában zárt árkokat alakítanak ki. A Rákóczi utcában az Agyagos utca torkolatától az utca végéig (a főútvonalra vezető lámpás kereszteződésig)- ez mintegy 500 méter hosszúságú szakasz – felváltva lesz nyitott és zárt árok – mondta el lapunknak Péter Károly polgármester. A vegyes megoldást nem véletlenül választották a tervezők. A településvezető ezzel kapcsolatosan kifejtette azt is, hogy a nyílt árkok kialakítása azért is fontos ebben az utcában, mert ezek szikkasztják is a lefelé áramló vizet, mely a Fő utcai gyűjtőbe kerül.

A csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztése az Agyagos utcát is érinti. Itt egy csapadékvíz-tározót is kialakítanak az elkövetkezendő hónapokban.

Az Agyagos és a Rákóczi utca kereszteződéséhez közel dolgoznak a kivitelező cég munkásai Ódor Péter, Ódor Gábor, Tarbuza József Fotó: A szerző

A befejezés határideje május 31., ez azért is fontos a településvezetés számára, mert cél az is, hogy az idegenforgalmi szezonra már ne zavarja a beruházás az érkező és itt nyaraló vendégeket.

A mostani pályázat segítségével Rákóczi és a Helikon utcában oldódik meg a probléma, de az önkormányzat tervei között további utcák rendbetétele is szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában