Évnyitó túra Felsőjánosfára

2018.01.08. 11:00

Havonta legalább egy túrán részt vesznek a Menő Manók

Kellemes időjárási körülmények között, szombaton tartotta évnyitó túráját a Menő Manók csapat. A Felsőjánosfára szervezett, mintegy tíz kilométeres szabadidős programra 41 fő jelentkezett.

Gyuricza Ferenc

Fotó: A szerző

A márciusban hétévessé váló szervezet állandó programja az évnyitó túra. Hagyományos rendezvényük még a tavaszi virágkereső, az áprilisi bakonybéli kétnapos, valamint az októberi, Kőszegi-hegységbe szervezett túra.

- A céljaink közé tartozik, hogy havonta legalább egy alkalommal túrázzunk – mondta a csoport vezetője, Takácsné Nagy Ágnes. – Azt is elhatároztuk, hogy az állandónak tekintett programjainkat kivéve kétszer ugyanarra a helyre nem megyünk. Zalalövő környékét már teljesen bejártuk, a jövőben az Őrséget szeretnénk egy kicsit jobban feltérképezni.

Fotó: A szerző

A csoportvezető hozzátette: a kifejezetten a tagság részére szervezett túrákon átlagosan 30-40 fő vesz részt, de vannak nyitott programjaik is, amelyek sokkal több érdeklődőt vonzanak. Ilyen volt például tavaly az óvodai egészségnapi nyílt túra, amit 150 fővel szerveztek meg, ez volt az eddigi leglátogatottabb rendezvényük. Szintén az elmúlt évben, hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a városnapi barangolót, ezen 77 személy vett részt.

- A városnapi túrát ez évben már úgy tervezzük, hogy a környező római kori emlékhelyeket járnánk végig – folytatta Takácsné Nagy Ágnes. – Ennek oka, hogy Zalalövő római kori elődtelepülése, Salla pontosan 1900 éve kapott városi rangot. Erre a túrára ideiglenesen egy geocaching ládát is szeretnénk telepíteni.

Takácsné Nagy Ágnes kitért arra, hogy programjaikon gyermekek is részt vesznek – az évnyitó túrán 11 gyermek volt -, ezért tervezik egy külön gyermek túracsoport elindítását. Az állatbarátok kutyákat is hozhatnak magukkal a programokra. A rendszeres túrázókat két pályázatnak köszönhetően tavaly hátizsákokkal, illetve túrabotokkal is fel tudták szerelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában