Vadászat

2018.01.12. 18:50

Hajtásba keveredtek a miháldi közfoglalkoztatottak?

A Facebook-on kapott szárnyra a hír ma, miszerint az önkormányzat közfoglalkoztatottjai „záporozó lövések, hangos kutyacsaholás és hajtók kereszttüzébe kerültek.”

vadászat Fotó: shutterstock

Megkerestük az ügyben a polgármestert, Gerő Sándort, aki elmondta: a történtek miatt az illetékes szakhatóságnál bejelentést tettek.

A közfoglalkoztatottak, 7 fő az önkormányzati tulajdonú zártkertben telepített akácost gondozták, amikor a területen hajtók jelentek meg kutyákkal, s közben puskalövések hallatszottak.

A közfoglalkoztatottak nagyon megrémültek. Gerő Sándor leszögezte: a hajtóvadászatot szervező vadásztársaság az önkormányzatot nem értesítette a hajtásról – ellenkező esetben nem küldik az embereket a vadászat közelébe. Tudomása szerint mások sem találkoztak figyelmeztető táblákkal.

Papp János brigádvezető azt mondta: a közfoglalkoztatottakat reszkettek a félelemtől. Egyikükkel, Kaszás Ágnessel beszéltünk. Azt mondta, a lövések tőlük körülbelül egy kilométerre dördültek el, s attól féltek, hogy a hajtók a vaddisznókat közéjük hajtják.

Varga István, a Pat és Környéke Földtulajdonosok Vadásztársaság vadászmestere, a vadászat vezetője érdeklődésünkre kijelentette: mindenben a szabályok szerint jártak el, s a közfoglalkoztatottak egy percig sem voltak veszélyben.

Ugyanis az említett zártkerten az amúgy fegyvertelen hajtók csak keresztülhaladtak kutyáikkal, vadász pedig a közelben nem tartózkodott, a lőállások jóval távolabb, ráadásul nem is a zártkertek felé voltak kialakítva. Azt is jelezte: a hajtóvadászat tényét, időpontját többféle módon közzétették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában