Ünnepséget tartottak

2017.12.20. 08:00

Zalai rendőrök és rendőrségi alkalmazottak gyűjtötték az ajándékot

Feldíszített karácsonyfa, ünnepi hangulat fogadta a vendégeket kedden délután Zalaszentlászlón az oktatási és közösségi központban, ahol a megyei gyermekvédelmi központ és területi gyermekvédelmi szakszolgálat rendezte meg karácsonyi ünnepségét.

Arany Gábor

A gyermekek műsorral köszönték meg az adományokat. Felvételünk a lenti lakásotthon lakói által előadott a Kis Mikulások táncából rögzített egy pillanatot Fotó: A szerző

Az ünnepségre a zalaegerszegi gyermekotthon, a lenti, zalaszentlászlói, zalaegerszegi és zalaszentgróti lakásotthonok lakói, valamint a nevelőszülői hálózatban élő gyermekek voltak hivatalosak, száznál is többen.

A gyermekek műsorral köszönték meg az adományokat. Felvételünk a lenti lakásotthon lakói által előadott a Kis Mikulások táncából rögzített egy pillanatot Fotó: A szerző

Az ajándékokat pedig ezerkétszázan, Zala megye rendőrei és rendőrségi alkalmazottai gyűjtötték össze. Mint dr. Sipos Gyula vezérőrnagy, megyei rendőrfőkapitány érdeklődésünkre elmondta, ilyen nagyszabású gyűjtésre a szervezet életében még nem volt példa. A megelőző években egy-egy rászoruló családot vagy intézményt támogattak, de most első alkalommal gondolták úgy, hogy a több száz gyermek ellátását biztosító megyei intézményt segítik. Minden munkatársuk megmozdult az ügy érdekében. Rengeteg felajánlás érkezett: ruhák, cipők, játékok, édességek, könyvek, ily' módon összesen 120 csomagot tudtak összeállítani. Györe Edina, az SzGyF megyei kirendeltségének igazgatója arról számolt be, hogy a zalai intézményekben 532 gyermeket látnak el, több mint fele nevelőszülőkkel él, a többiek pedig lakás-, illetve gyermekotthonokban. Az ajándékokat a gyermekek közel egyórás műsorral köszönték meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában