Futás

2017.12.03. 20:08

Több százan indultak a harmadik Mikulás-futáson

A két évvel ezelőtti, szinte családias hangulatú összejövetelből Dunántúlt megmozgató rendezvénnyé nőtte ki magát a pacsai Mikulás-futás. Az általános iskolától vasárnap délelőtt négyszázötvenen indultak, hogy teljesítsék a három táv valamelyikét. Felvételünkön a 6 kilométeres táv mezőnye a rajt utáni pillanatokban látható.

Arany Gábor

Fotó: Pezzetta Umberto

A tömeges sport pompás parádéjává nőtte ki magát a pacsai Mikulás-futás. Az első alkalommal, 2015-ben 166-an indultak, idén már 450 nevezés érkezett. A pacsaiak lelkesedését az össznépi szervezés és lebonyolítás mellett az is mutatja, hogy vasárnap 102 helyi versenyző állt rajthoz, köztük az iskola 141 diákjából 80-an. A felnőttek közül többen már hetek óta készültek, így vágtak neki a 6 kilométeres távnak, amit 250-en választottak.

Fotó: Pezzetta Umberto

A Dunántúl 58 településéről érkeztek a résztvevők Soprontól Pécsig Az óvodások 65 fős mezőnye a Mikulás, alias Vass László zalaigricei falugondnok és két krampusz, azaz Turi Nikoletta és Marton Nikolett, civilben az önkormányzat munkatársai felvezetésével vágott neki a 300 méteres etapnak. Az általános iskolásokra 800 méter várt. Az egyik főrendező, dr. Benedek Karolina jegyző elmondta, a 6 kilométeres felnőtt versenybe a 14 évnél fiatalabb versenyzők közül 25-en neveztek be, ők ezért külön oklevelet is kaptak. Emellett a résztvevők mindegyike emlékéremmel térhetett haza.

 

A legrövidebb idő alatt a 6 kilométert Korpics Attila tette meg, Illés Mátyás, Mézes Tibor Sólyom előtt ért a célba. A hölgyek között Császár Éva, Szommer Héra és Mátyás Annamária volt a sorrend. Utóbbi elnyerte a leggyorsabb pacsai címet is, a férfiak mezőnyében ezt ifjabb Kelemen Tamás érdemelte ki. A felnőttek 6 kilométeres távját leggyorsabban teljesítő 14 éven aluli futó Szommer Hugó volt, a legmesszebbről, Paksról Csillag Rita érkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában