Közlekedési táblák

2017.12.21. 09:00

Talányos jelzések a megyeszékhelyen

Néha csak sejteni lehet, mi a szándéka az útburkolati jelek és táblák kihelyezőinek.

Arany Gábor

táblát feltehetően a burkolati jel nyomatékosítaná Fotó: A szerző

Felvételünk a megyeszékhelyi Petőfi utcában készült, a Csipkeházak felőli végénél.

Feltehetően a rakodó járművek számára akarták feltűnő módon megjelölni a két helyet. Erre utalnak a várakozni tilos táblák és alattuk a kiegészítő jelzések is. Bár a KRESZ szerint a kiegészítő tábla feltünteti azt az időszakot és távolságot is, amelyen a tilalom fennáll, ez most elmaradt, pedig feltehetően nem 24 órában rakodnak itt.

A táblát feltehetően a burkolati jel nyomatékosítaná Fotó: A szerző

Ilyen helyen egyébként az áruszállító jármű a folyamatos fel- és lerakodáshoz szükséges ideig maradhat. Más jármű – akár 5 percnél hosszabb ideig is – akkor tartózkodhat, ha a vezető a járműnél marad és áruszállító jármű érkezésekor annak a rakodóhelyre való beállását haladéktalanul lehetővé teszi.

Kissé zavaró, hogy a beállókban felfestett ferde vonalak viszont a KRESZ szerint a veszélyes helyre utalnak, ahol pedig tilos megállni. Igaz, a veszélyes hely határait szaggatott vonallal jelölik, akárcsak a várakozási tilalmat. A képünkön látható folytonos vonallal viszont a megállni tilosra hívnák fel a figyelmet. A két öbölben a jelzések dacára rendszeresen parkolnak személyautókkal és láthatóan nem rakodnak belőlük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában