Az elődökre emlékeztek

2017.12.06. 12:00

Nem csak a gyermekek számára fontos Szent Miklós

A miklósfai városrész Mindenki Házában tegnap Szent Miklós napja alkalmából szerveztek vidám ünnepi műsort.

Benedek Bálint

Mozsolics Ferenc (balról), Köteles Józsefné és Milávecz József. A díjazott férfiak sokat tettek a településrészért Fotó: Gergely Szilárd

A családi eseményt szervező Közművelődési és Városszépítő Egyesület vezetője, Köteles Józsefné szerint a Miklós- napnak a városrész esetében kettős jelentősége van. A gyerekek mellett az itt élők számára is fontos ez az ünnep.

- A régi feljegyzések szerint az 1700-as években a mai templom helyén Szent Miklós tiszteletére egy fatemplomot emeltek – mesélte Köteles Józsefné. – Tartozunk annyival az elődeinknek, hogy megünnepeljük ezt a napot.

Mozsolics Ferenc (balról), Köteles Józsefné és Milávecz József. A díjazott férfiak sokat tettek a településrészért Fotó: Gergely Szilárd

A városrész védőszentje is Szent Miklós, akinek az emlékére a városszépítő egyesület még korábban szobrot is állított. Ennek megkoszorúzása után a Mindenki Házában díjátadással folytatódott a program.

- Évekkel ezelőtt Miklósfa híres szülötte, dr. Kotnyek István emlékére díjat alapítottunk, mellyel azokat ismerjük el, akik sokat tesznek a városrészért – folytatta Köteles Józsefné. – A villamosmérnök, Mozsolics Ferenc, a különféle lakatosmunkákban pedig Milávecz József önzetlenül segíti az egyesületünket, ezért elismerés illeti őket.

Az ünnepségről természetesen a Mikulás sem hiányozhatott, aki a helyi gyermekeknek csomagokat osztott, de a műsorban felléptek az óvodások valamint a zeneiskolás növendékek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában