Hull a pelyhes...

2017.12.05. 10:30

Nagykutason hatvanegy gyerek várta a Mikulást

Zalába már vasárnap megérkezett a Mikulás. Az ajándékozást az északi határt átlépve kora délután kezdte meg – sok dolga volt, csak Nagykutason 61 gyerkőc várta.

Fincza Zsuzsa

Fotó: A szerző

Az advent kiemelt ünnep a faluban, készülődéssel, karácsonyfa díszítéssel, ajándékosztással, műsorokkal, ám az idén egy nyertes pályázatnak hála felújítják a faluházat, így ez nagyobb részt elmarad. A Mikulást ez persze nem rettentette vissza, krampuszaival együtt úgy döntött, ha nincs ahol összejöjjenek a családok, hát elmennek mindenkihez személyesen, hogy a gyerekeknek odahaza adják át az ajándékot.

- Két éve a Micimackót játszottuk Mikuláskor, tavaly a megyei könyvtár Manói jöttek el, az idei ünnepre a Pinokkiót terveztük – részletezte a helyi hagyományokat útközben Söller Cintia segéd-krampusz.

- Persze nem tettünk le végleg a Pinokkióról sem, majd jövőre, a szépen újjávarázsolt faluház színpadán bemutatjuk – tette hozzá Kovács Enikő, mint krampusztárs.

Fotó: A szerző

A Mikulás (született Maróti Károly) a déli faluvégen kezdte a családlátogatást, és mint bajusza alatt mormolta, jobb szeretett volna rénszarvas húzta szánkóval végigcsilingelni az utcákon, de hó híján meg kellett elégednie a falugondnoki kisbusszal, amihez viszont Cseh Csaba falugondnok és alpolgármester személyében sofőr is járt.

Kaczor Zsoltéknál három kisleány, Sára, Emma és Anna várta a nagyszakállút, igaz, a karonülő Annácska kicsit megijedt a sokadalomtól, így az édesanyjával fedezékbe vonultak. A fiatal család 9 évvel ezelőtt, Zalaegerszegről költözött Nagykutasra, amit – mint a családfő elárulta – egy pillanatig sem bántak meg. De úgy tűnik, a falu sem, hiszen Zsoltot önkormányzati képviselőnek választották.

A következő háznál már a gyerekek nyitottak ajtót a stábnak: Bános Szabolcs és Kristóf, valamint Frigy Fanni már iskolások, mégis nagy örömmel fogadták a tele zsákkal érkezett Mikulást és a vidám ördöglányokat.

Bizony beesteledett, mire Nagykutason minden gyerkőc megkapta az ajándékát...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában