Ünnep lélekben is

2017.12.01. 16:57

Lelkünket is fel kell készíteni a közelgő karácsonyra

Nem csak otthonunkban kell rendet rakni, nem csak külsőségekkel, ajándékokkal és finom ételekkel kell készülni karácsonyra: ahhoz, hogy igazi ünnep legyen, lelkünket is meg kell tisztítani.

Keszey Ágnes

Rakjuk le a régi roszz érzéseket, bocsássunk meg magunknak és másoknak- mondta Fülöp Csenge

Erről szólt Fülöp Csenge keszthelyi lélekgyógyász a Balaton Színház Lélektani esték című sorozatának legutóbbi előadásán.

- Nagyon fontos, hogy megismerjük magunkat, az érzéseinket, legyünk tisztában azzal, hogy kik vagyunk. Szépen, jól, szeretettel reagáljunk a világra. Enélkül és belső béke nélkül nincs karácsony-emelte ki Fülöp Csenge. Előadásán hangsúlyozta: a karácsony nem elvárásokról szól.

Rakjuk le a régi rossz érzéseket, bocsássunk meg magunknak és másoknak- mondta Fülöp Csenge

- Ki mondja meg hogy milyen legyen az ünnep? Ki mondja meg, hogy milyennek kell lennie egy anyának karácsonykor vagy hogy kell viselkednie a gyerekednek? – sorolt gondolatébresztő kérdéseket, utalva arra, hogy nem másoknak kell megfelelni, a magunk ünnepét magunknak kell megteremteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában