új határvadász bázis

2017.12.05. 15:54

3,5 milliárdos beruházás – új munkahelyek!

Jó ütemben halad a volt határőr-laktanya területén épülő új határvadász bázis kialakítása.

Pásztor András

Minderről tegnap Cseresnyés Péter államtitkár személyesen is meggyőződött Kovács István vezérőrnagy társaságában. Az Erdész utcai egykori határőr laktanya területén augusztus közepe óta folynak a munkálatok, ám, hogy konkrétan mit építenek és kiknek azt eddig jobbára csak városi pletykákból lehetett sejteni. Tegnap viszont a sajtó is beléphetett a területre, ahol Cseresnyés Péter államtitkár, a város parlamenti képviselője tartott bejárást.

Tucatnyi határvadász bázis épül

– A kormányzat döntésének értelmében országszerte tucatnyi határvadász bázis kerül kialakításra, a kanizsai létesítmény mellett, Győrben, Szombathelyen, Kaposváron, Pécsen, Kiskunhalason, Orosházán, Szegeden, Debrecenben, Nyírbátorba és Miskolcon létesül hasonló komplexum – említette Cseresnyés Péter, aki hozzátette: információi szerint 309 fő teljesít majd szolgálatot a dél-zalai városban a határvadász bevetési osztály kötelékében. – A nagykanizsai beruházás közel 3.5 milliárd forintba kerül, s ahogy látom, jó ütemben halad a munka.

Naponta 120-130 munkás dolgozik a területen, ahol több új épületet is felhúznak Fotó: Gergely Szilárd

Mint azt megtudtuk: a katonai laktanyákhoz hasonlóan raktárak, irodák, kiszolgáló helyiségek és legénységi épület is készül, továbbá olyan, kis garzonlakásokhoz hasonlító létesítmény is, ahol egész családok élhetnek. Összesen 7 ezer négyzetméternyi hasznos alapterület kerül beépítésre, valamint a hozzá tartozó egyéb infrastruktúra – például járműpark – is beszerzésre kerül.

– Számomra örömteli és megnyugtató, hogy az egyik bázis Nagykanizsán kerül kialakításra, hiszen az itt szolgálatot teljesítő rendőrök a határ védelme mellett, a térség közbiztonságát is óvják majd – fogalmazott Cseresnyés Péter államtitkár, aki hozzátette: a határvadász bázis működtetése újabb munkahelyeket is teremt. – Nagykanizsa amúgy ideális választás volt, hiszen a város katonai múltja, hagyományai és a meglévő infrastruktúra is rendelkezésre állt.

Mint azt megtudtuk: a volt határőr laktanya épületeihez nem nyúltak hozzá, az új létesítményeket zöldmezős beruházásként alakítják ki.

Hellebrandt Ferenc, a kivitelezéssel megbízott VeszprémBer Zrt. vezérigazgatója elmondta: szerinte tartani tudják a 2018. március 31-ei határidőt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában