Emlék

2017.12.28. 11:30

Czúgh Jánosra emlékeztek Magyarszombatfán

Az evangélikus felekezet liturgiája szerinti istentisztelettel emlékeztek tegnap délután a néhai fazekas mesterre, az 1964-től az 1993-ban bekövetkezett haláláig Zalaegerszegen élt és alkotott Czúgh Jánosra, aki tegnap lett volna 100 éves

Gyuricza Ferenc

Fotó: A szerző

Az istentiszteletet a családtagok kezdeményezésére tartották, de azon Czúgh János rokonai mellett a népi mesterséget egykor vagy még ma is gyakorlók is szép számban vettek részt.

Fotó: A szerző

Az igehirdető lelkipásztor Lollerné Loós Zsuzsanna, a szentgotthárdi evangélikus egyházközség lelkésze, valamint az őrimagyarósdi Loós Csaba volt, aki egykor Czúgh János munkatársaként tevékenykedett.

A megemlékezés helyszínéül azért az őrségi települést választották, mert a Népművészet Mestere címmel is kitüntetett néhai fazekas 1937-től 1964-ig Magyarszombatfán élt és dolgozott, s itt található az az emlékszoba is, amely a munkássága előtt tiszteleg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában