Osztálytalálkozó

2017.11.08. 09:00

Zalavégi diákok voltak

Szubjektív sorok egy jól sikerült osztálytalálkozóról

Magyar Hajnalka

A 14 fős osztályból hatan tudtak eljönni a minapi találkozóra

A napokban az egykori zalavégi iskola tanulói 58 éves osztálytalálkozóra gyűltek össze Zalabéren. Az együtt töltött napról Márkus Ferenc küldött lapunknak beszámolót.

1951-től 1959-ig a zalavégi általános iskola tanulói voltunk. Akkor még volt Zalavégen iskola... A mi korosztályunk a háború alatt született, fiatalon még az 1956-os forradalmat is átéltük, mégsem kallódtunk el. Hazánkban maradtunk még akkor is, ha nem volt könnyű az életünk.

Felnőttünk, és megöregedtünk. Sajnos sok osztálytársunk már eltávozott közölünk, illetve időskori betegség miatt „hiányzott”. A 14 fős osztályból 6-an tudtunk találkozni: Adorján Péter; Nagy Kálmán; Márkus Ferenc; Ponácz Mária; Rajki Valéria és Weisz Erzsébet. Mindez köszönhető osztálytársunknak, Adorján Péternek, Batyk polgármesterének, aki a 40. az 50. és az 58. évi osztály találkozónkat is remekül megszervezte.

A 14 fős osztályból hatan tudtak eljönni a minapi találkozóra

E jeles napon évtizedek óta bennünk gyűlő gondolatainkat osztottuk meg egymással, életek, sorsok, emberek elevenedtek meg. Ittuk egymás szavait. Az elhunyt osztálytársainkért mécseseket gyújtottunk, így emlékeztünk rájuk. A gyertyák fénye arra emlékeztetett, hogy ezentúl minden évben kell találkoznunk, hiszen életünk nem végtelen, hanem véges. Kellemes 4 órát töltöttünk el így együtt, búcsúzásul egy csoportképpel kedveskedtünk egymásnak.

Márkus Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában