Felújítás

2017.11.06. 07:00

Dinamikusan fejlődik Zalaszentjakab

Az évek során elhasználódott kultúrház a kormánytól a településfejlesztésre kapott összegből új, minőségi belső teret kap.

Benedek Bálint

Molnár József úgy döntött, a parkettet járólapokra cserélik a nagyteremben is

Fotó: Gergely Szilárd

Az alig 300 fős dél-zalai település közösségi tereként szolgáló épületet még az 1950-es években húzták fel, ám azóta főleg csak „tűzoltó” munkákat végeztek el rajta.

Az idő vasfoga pedig nem kímélte az intézményt: az ablakok nem zártak rendesen, a padló több helyen elmozdult vagy teljesen hiányzott, sőt az elmúlt időszakban már a fűtés sem volt gazdaságos.

- A nyomasztó hibákat sajnos saját forrásból lehetetlen volt orvosolni, épp ezért örültünk a testülettel a kormánytól kapott hat millió forintos támogatásnak – fogalmazott Molnár József polgármester. – Ebből a nyílászárókat maradéktalanul kicseréltük, az elhasználódott fa parkettet magas minőségű járólappal váltjuk ki mindkét termünkben. A fűtésrendszert szerettük volna ebből az összegből megjavíttatni, azonban a harminc éve folyamatosan működő széntüzelésű kazán kilehelte a „lelkét”.

A településvezető szerint ez a csere ugyan plusz költséget jelentett, de szerencsére az önkormányzat bő egy millió forintot tudott adni a tartalékaiból.

- A hónap közepére a belső festés elkészül, s várhatóan december elején a helyi közösségek is birtokba vehetik – tette hozzá Molnár József. – A külső homlokzat, szigetelés valamint a tető rendbetételére viszont már nem jutott ebből a pénzből, erre külön kell pályáznunk.

Molnár József úgy döntött, a parkettet járólapokra cserélik a nagyteremben is
Fotós: Gergely Szilárd

Zalaszentjakab dinamikus fejlődése jól látható, ugyanis nemrégiben megszépült a harangláb és korlátokkal szegélyezett járda segíti a közlekedést.

- A következő lépés a szintén elhasználódott ravatalozó rekonstrukciója lenne, melynek a rendbetételét ugyancsak pályázati forrásból valósítanánk meg – tette hozzá a polgármester. – De a hivatal valamint az orvosi rendelő épületegyüttesének korszerűsítése a jövő feladata lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában