Szakmák versenye

2017.10.31. 11:30

A világ legjobb ifjú szakemberei között zalaiak is vannak

Zalaiak is részt vettek a a szakmák világversenyén, a Worldskills-en. Az Abu Dhabiban megrendezett megmérettetésre több mint 50 szakmában közel 60 országból jutott be közel 1300 fiatal.

Keszey Ágnes

Papp Viktória Dóra (jobbra) és modellje

Hazánk az 59 résztvevő ország közül az összeredmény szerint a 22., a top 25 százalékban teljesítő versenyzők száma alapján a 18. helyen végzett. Megyénkből a kőműves Hédl Ádám (Széchenyi iskola) és a szintén a Zalaegerszegi Szakképzési Centrumhoz tartozó keszthelyi Asbóth Szakgimnázium és Szakközépiskola képviseletében a szépségápoló Papp Viktória Dóra versengett.

- Kiemelt jelentőségű ez a nemzetközi megmérettetés. Közel 500 szakképző iskola van az országban, tehát az iskolák nagy része ilyen magas szintű versenyre nem jut be. Nem csak a tanulónak nagyszerű lehetőség, aki éveken keresztül készül. Az iskola is sokat tanul: más szemlélelet, módszereket is látunk – mondta Csótár András, a nemzetközi versengésben már egy évtizede résztvevő Asbóth-iskola igazgatója.

Sok tapasztalatot is szerzett a verseny négy napja alatt Papp Viktória Dóra Fotó: Linhart Rita / Asbóth Szakgimnázium

 

Papp Viktória Dóra (jobbra) és modellje Fotó: Linhart Rita / Asbóth Szakgimnázium

Hazánkból 19 szakmában indultak fiatalok. A kozmetika, a szépségápolás területe rohamos léptékben fejlődik, ezzel kell lépést tartani.

- Büszkék vagyunk arra, hogy olyan technikákra is fel tudjuk készíteni a versenyzőt, mellyel nemzetközi porondon is megállja a helyét. A felkészülés során szakértőnk a 2011-es londoni versenyzőnk, Varga Máté volt – emelte ki Linhart Rita, az intézmény gyakorlatioktatás-vezetője.

A szépségápoló kategóriában anti-aging, spa test- és expressz kezelést, manikűrt és pedikűrt, fantáziasminket, körömdíszítést, cukorpasztás szőrtelenítést, valamint 3D szempillaépítést kellett elkészíteniük a versenyzőknek.

- A fantáziasmink és a hozzá épített műköröm kivitelezése volt számomra a legérdekesebb. A sminkhez ott kaptuk meg az anyagokat, kihívás volt, hogyan tudom megvalósítani, amit itthon begyakoroltunk – mesélte Papp Viktória Dóra, aki elmondása szerint sok újdonsággal megismerkedett és rengeteg tapasztalatot szerzett a versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában