Horgászat

2017.10.12. 11:00

Terven felüli haltelepítés valósult meg Kanizsán

NAGYKANIZSA Nyolc mázsa keszeg, illetve húsz mázsa ponty került kedden és szerdán a Csónakázó-tóba. A terven felüli telepítésre azért került sor, mert az elmúlt években egyre népszerűbbé, keresettebbé vált a város melletti szabadidőpark közepén elterülő vízfelület.

Pásztor András

- Azt a mindenit, de szépek vagytok – becézgette fülig érő mosollyal a tóba éppen fejest ugró pontyokat tegnap egy pecás, aki azonnal rá is kérdezett az illetékeseknél, hogy meddig tart a telepítés miatti horgászati tilalom.

- Október 23-án már kipakolhatsz – jött a válasz a halőröktől.

- Szerencsére a nyári horgászversenyek és egyéb pecás rendezvények jól sikerültek, a horgászok szinte sosem mentek haza üres kézzel, mindig akadt hal a horogra – büszkélkedett Németh László, a Csónakázó-tó halgazdálkodásával megbízott Nagykanizsai Vasutas Horgászegyesület elnöke. – Éppen ezért kell most ismét telepítenünk, a tavaszi 50 mázsa ponty után, újabb 20 mázsa kerül a tóba. Emellett 8 mázsa vegyes keszeget is engedtünk a tóba, amolyan vérfrissítés gyanánt. A hét végén vagy a jövő hét elején pedig 3000 darab előnevelt süllővel gyarapodik az állomány.

Fotó: Szakony

Az extra telepítésnek természetesen a horgászok örültek a legjobban, jó páran már most kinézték leendő áldozatukat. A halakat egyébként a közeli mórichelyi halastavakból hozatta az egyesület.

- Már közel 40 éve pecázok a Csónakázó-tónál – említette Hofstadter László, aki elárulta: egész nyáron kaptak a halak, sőt kapitális példányokat is sikerült partra húzni. – Nem is olyan régen fogtam egy 4 kilogrammos pontyot, de süllőt is akasztottam már.

- Úgy vélem, hogy a kanizsai horgászok elégedettek a telepítés gyakoriságával és talán a tó környezete is rendezettebbé vált az elmúlt időszakban – mondta Németh László, aki elárulta: heteken belül nekilátnak a horgászhelyek rendbetételének, a túlburjánzott növényzet visszavágásának és az esetlegesen otthagyott hulladék elszállításának.

Ezek is érdekelhetik