Idősek napja

2017.10.24. 16:31

Színes rendezvényeken vettek részt a nyugdíjasok

Szécsiszigeten az Andrássy-Szapáry kastélyban rendeztek ünnepséget a szépkorúaknak, akiket Nagy István polgármester, majd Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője is köszöntött.

Korosa Titanilla

Utóbbi arról beszélt, minden korosztálynak példát kell mutatnia az utána következőnek arról, hogyan kell azok munkáját megköszönni, akik néhány évvel előbbre járnak.

Fotó: A szerző

A rendezvényen a meghívott vendégek közül a nyugdíjas Wágner Sándorné a falu történetéről szavalt verset, majd Gubinecz Ákos népdalénekes műsorát élvezhette a közönség, őt a lovászi Mixolíd kamarakórus követte a színpadon. Eztán a program közös vacsorával ért véget, miközben Bagonyi Imre harmonikás szórakoztatta a vendégeket.

Fotó: A szerző

Csömödérben a kultúrházban szombaton a helyi óvodások köszöntötték először műsorral az időseket, majd a pákai Öveges-iskola diákjai léptek fel. A továbbiakban Becze József polgármester szólt a vendégekhez, majd Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke mondott köszöntőt. Beszédében kiemelte: egy-egy közösség erejét az mutatja meg, hogy milyen lehetőségeket biztosít a fiataloknak és hogyan gondoskodik az idősekről. Mint mondta: ez a rendezvény mindkét téren példaértékű. Ezután fellépett a lenti Kelta Álom Ír Sztepp Táncegyüttes és a Nefelejcs Dalkör.

Fotó: A szerző

Szombaton Pórszombaton is megtartották az idősek napját. Itt Tánczos László polgármester köszöntötte az időseket, majd a helyi gyerekek, a női kórus, illetve fellépett a Zalaszentmihályi Nóta és Népdalkör is fellépett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában