Felmérés

2017.10.02. 08:00

Kérdőíves kutatás az idősek körében Nagykanizsán

Pásztor András

Mint azt Zsarnóczky Martin, a Matralab Kutatási Központ vezetője elárulta: egy nemzetközi idősügyi kutatás magyarországi részeként kerülne feldolgozásra a kanizsai modell.

 

– Az eddigi tapasztalataink szerint a városban összetartó és roppant aktív a nyugdíjas korosztály – mondta a kutatási központ vezetője.

– Kérdőíves kutatást szeretnénk végezni, a tervek szerint 500 időskorú embert szólítanánk meg, köztük olyanokat, akik valamelyik idősklub tagjai vagy idősotthon lakói, illetve olyanokat is, akik nem tartoznak semmilyen közösséghez – vette át a szót dr. Keller Krisztina, a Pannon Egyetem docense. – Emellett – a következő nyolc hónapban – interjúkat is készítünk az idősklubok vezetőivel, illetve az idősügyi tanács illetékeseivel. Szeretnénk megtudni, hogy a kanizsai nyugdíjasok milyen kommunikációs fórumokat használnak, mit gondolnak a városról, az őket érintő programokról, rendezvényekről.

Mint az a sajtótájékoztatón elhangzott: a kanizsai modell akár európai mintaprogram is lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában