2017.09.22. 08:30
Gombócból program – Újfajta rendezvényt tervez Zalavár
Zsemléből, túróból, gombából, húsból is készültek gombócok a zalavári falunap Kondér-Tündér főzőversenyén.
A Borbarátok csapata, körükben Horváth Tibor, a szomszéd falu, Sármellék polgármestere
Míg az elmúlt években az önkormányzat az alapanyagot biztosította, ezúttal újításként témát adtak (bizonyos értékhatárig most is finanszírozták a hozzávalókat): gombócos ételeket vártak a csapatoktól.
A faluba- mely Cirill és Metód központja volt – sok bolgár, szlovén és orosz érkezik: nem csak Zalában, hanem e népek konyhájában is hagyományosak a gombócok és gombócot tartalmazó ételek.
Ezért jövőre szeretnék megrendezni a gombócos ételek nemzetközi főzőversenyét, a következő falunapon pedig új témát kapnak majd a főzőcsapatok.
Idén a zalavári iskolai szülői szervezete lett az első helyezett: vadast készítettek zsemlegombóccal és citromos túrógombócot pikáns erdei mártással. A szombati falunapon helyi és környékbeli csoportok is szórakoztatták a résztvevőket: gyerekeket, felnőtteket egyaránt.