Főzöcskézés

2017.09.22. 08:30

Gombócból program – Újfajta rendezvényt tervez Zalavár

Zsemléből, túróból, gombából, húsból is készültek gombócok a zalavári falunap Kondér-Tündér főzőversenyén.

Keszey Ágnes

A Borbarátok csapata, körükben Horváth Tibor, a szomszéd falu, Sármellék polgármestere

Míg az elmúlt években az önkormányzat az alapanyagot biztosította, ezúttal újításként témát adtak (bizonyos értékhatárig most is finanszírozták a hozzávalókat): gombócos ételeket vártak a csapatoktól.

A Borbarátok csapata, körükben Horváth Tibor, a szomszéd falu, Sármellék polgármestere Fotó: Gábor Csaba

A faluba- mely Cirill és Metód központja volt – sok bolgár, szlovén és orosz érkezik: nem csak Zalában, hanem e népek konyhájában is hagyományosak a gombócok és gombócot tartalmazó ételek.

A győztes csapat a zalavári iskola szülői szervezete Fotó: Gábor Csaba

Ezért jövőre szeretnék megrendezni a gombócos ételek nemzetközi főzőversenyét, a következő falunapon pedig új témát kapnak majd a főzőcsapatok.

Színpadon egy új tánccal a Zalavári Kulturális és Hagyományőrző Klub, bal oldalon zalavári polgármester Horváth Ildikó Gábor Csaba

Idén a zalavári iskolai szülői szervezete lett az első helyezett: vadast készítettek zsemlegombóccal és citromos túrógombócot pikáns erdei mártással. A szombati falunapon helyi és környékbeli csoportok is szórakoztatták a résztvevőket: gyerekeket, felnőtteket egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában