Büszkeség

2017.09.13. 14:30

Év praxisa díj: A zalavári háziorvost és kollégáit is kitüntették

Az Év praxisa díj kitüntettjei között van – egyedüli zalaiként – dr. Németh András zalavári háziorvos és munkatársai.

Keszey Ágnes

Az ÁNTSZ által meghirdetett Év praxisa versenyben tíz határon belüli és tíz határon túli orvos nyerheti el e díjat. A páciensek jelölése és beküldött történetei, véleményei alapján első körben zsűri választotta ki azokat a praxisokat, melyekre interneten szavazhattak a páciensek.

Az idén hetedik alkalommal kiírt pályázatot Dr. Ávéd János hazai és Dr. Kovács Rozália határon túli háziorvos nyerte meg.

Az Év praxisa díjat nyert Nagyné Fülöp Csilla gyógyszerész asszisztens, Kundrákné Benkő Klára körzeti ápoló,Návai Lászlóné védőnő és dr. Németh András Fotós: Gábor Csaba

A díjátadót a napokban tartották a fővárosban, ahol Év praxisa díjat vehetett át dr. Németh András zalavári háziorvos is. A szavazás időszakában már hírt adtunk arról, hogy a doktort hálás betegek, védőnő, óvoda, az idősotthon, valamint Zalavár egykori és mostani és Sármellék jelenlegi polgármestere is javasolta a díjra. A háziorvos szakmai tudása mellett kiemelték empatikus, derűs magatartását. A háziorvost annak idején meglepetésként érte a jelölés, a díj pedig számára munkájának pozitív visszaigazolása.

- Megerősít abban, hogy ugyanazzal az igyekezettel, odafigyeléssel, energiaráfordítással végezzem tovább is a munkámat. Azt gondolom, a környéken is nagyon sok kollégám is hasonlóképpen látja el a feladatát, az én esetemben a betegek figyelmet fordítottak a pályázatra, rajtuk múlott, hogy jelölt lettem – mondta el érdeklődésünkre az orvos. dr. Németh András szerint az egyik legfontosabb tényező az orvosi hivatásban a betegekre fordított figyelem.

-Megfelelő empátiával és türelemmel kell fordulni a betegekhez, ezáltal a panaszaikat, problémáikat is könnyeben meg tudják fogalmazni és közös igyekezettel könnyebben is tudunk megoldást találni rá. De ez a díj nem csak az orvosra, hanem a praxis egészére vonatkozik. Az itt dolgozók, a munkámat segítők igyekezete is ugyanígy elismerésre méltó- vallja a díjazott.

dr. Németh András 2003 óta háziorvos Zalaváron és Sármellék egy részén, körülbelül 1400 gyermeket és felnőttet lát el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában