Felújítás

2017.09.12. 14:49

A finom ízek mellé felújított étkezde jár Gyenesdiáson

Pályázati támogatás és önkormányzati forrás ráfordításával újult meg és korszerűsödött a gyenesdiási étkezde, ahol naponta közel 600 főnek készítenek ebédet.

Keszey Ágnes

Régi terv vált valóra a településen, hiszen az épület utolsó kisebb külső felújítás 1997-ben történt meg, belső felújítás pedig közel három évtizede volt. Időközben 2015-ben egy pályázat segítségével kicserélték a nyílászárókat és megtörtént a külső homlokzati hőszigetelés.

Divinyiné Zsadányi Mónika mutatta be a megújult konyhát- Gál Lajos és Manninger Jenő az átadó után
Fotós: Fliszár Katalin

A most befejeződött, pályázati támogatással megvalósult fejlesztés során teljesen lecserélték az összefolyó- és szennyvíz elvezető rendszert, korszerűsítették az elavult villamos és a vízvezeték hálózatot és a kézmosókat, valamint szagelszívó, szellőztető rendszert alakítottak ki, Feltárták és megszüntették a salétromosodás okát. Átalakították az előkészítő helyiségeket, csúszásmentes burkolat került a folyosókra és a vendégtérbe felújították a főzőtér mennyezetét és padozatát, áthelyezték a hűtőkamrát és korszerűsödött a konyhatechnika: megtörtént a gépek, eszközök cseréje is.

Divinyiné Zsadányi Mónika, Manniger Jenő és Gál Lajos adta át az étkezdét
Fotós: Fliszár Katalin

– 24 millió forint, száz százalékos finanszírozású pályázati támogatással történt meg a teljes belső átalakítása. Voltak többletmunkák, ezekre az önkormányzat biztosított 8 millió forintot – tudtuk meg Gál Lajostól, Gyenesdiás polgármesterétől.

A megújult étkezdét pénteken adta át Manninger Jenő országgyűlési képviselő és Gál Lajos , a megújult létesítményt pedig Divinyiné Zsadányi Mónika étkezdevezető mutatta be.

A közétkeztetést biztosító konyhán naponta 550-580 főt látnak el. Az itt étkezők több mint fele iskolás, az intézmény óvodai, bölcsődei étkezőként is működik és munkahelyi étkeztetést is biztosít.

Fotós: Fliszár Katalin

Nem csak a megújult belső tér és a korszerű konyhatechnika újdonság a település apraját-nagyját ellátó étkezdében, a felhasznált alapanyagokban és az ételekben is vannak változások. A fejlesztés során ugyanis lényeges szempont volt,hogy még egészségesebb ételeket kapjanak gyerekek és felnőttek, valamint a helyi termékek felhasználását is fontosnak tartják, ezek a Pannon Egyetem Georgikon Tanüzeméből kerülnek a konyhára és az ételekbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában