Zebra

2017.09.14. 16:39

Biztonságosabb közlekedés Keszthelyen

A balesetek megelőzésére csúszásgátló burkolattal látták el a Tapolcai út egy szakaszát, a gyalogátkelőhely előtt, az Ady Endre úti kereszteződésnél.

Keszey Ágnes

Fotó: Keszey Ágnes

Az érdesített felületet – melyet csütörtökön adtak át – a Generali a Biztonságért Alapítvány telepítette. Országszerte több mint 25 helyszínen, idén a Balaton térségében, Siófokon is finanszíroztak ilyen beruházást.

Ruzsics Ferenc polgármester, Olt Boglárka, a Generali a Biztonságért Alapítvány képviselője és Kis Kádi Gábor, a biztosító balatoni területi igazgatója adta át a csúszásmentes burkolatot Fotós: Keszey Ágnes

A Tapolcai utat az önkormányzattal közösen választották ki. Idén Keszthelyen 219 baleset volt, ebből 13 ebben az utcában, az arányok hasonlóak voltak az elmúlt években is.

A csúszásgátló felületet mindkét sávban 25 méteres hosszan alakították ki a gyalogátkelőhely előtt. Az érdesítés (műgyantával kevert mikroszemcsés kőzúzalék) vészfékezéskor akár 50 százalékkal csökkentheti a féktávolságot, figyelemfelkeltő színe miatt 70 százalékkal jobban észlelhető a szakasz.

Fotós: Keszey Ágnes

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában