Káosz Zalában!

2018.02.07. 07:44

Vigyázzon! Az időjárás miatt nagyon veszélyesek Zala megye útjai!

Szerda reggel több baleset történ a megyében a csúszós út miatt. Ónos eső miatt is figyelmeztetést adtak ki!

zaol.hu, Arany Gábor, Benedek Bálint

Fotó: Pezzetta Umberto

07:30

Reggel fél nyolc tájékában keresztbe fordult az úttesten egy gépkocsikat szállító kamion az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, a 218-as kilométernél. A balesethez a nagykanizsai hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik megkezdték a műszaki mentést.

Fotó: Szakony Attila

A munkálatok idejére a sztráda Letenye felé vezető oldalának érintett szakaszát teljes szélességében lezárták. A balesetben szerencsére senki nem sérült meg. Információink szerint a pótkocsi bebicskázott és leszakadt a vontatvány.

Fotó: Szakony Attila

Friss hír: Fél pályán elindult a forgalom, de torlódásra kell számítani.

Ugyanebben az időpontban összeütközött egy kamion és egy személyautó, a 76-os főút Zalaegerszeget elkerülő szakaszán, a 74-es és a 76-os főút találkozásánál. A balesethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik áramtalanították a járműveket és megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. A balesetben az autó vezetője megsérült, ezért őt a mentők kórházba szállítják.

Reggel lesodródott az úttestről és az út menti árokba hajtott egy terepjáró, a Pacsa és Felsőrajk közötti úton. A balesethez a pacsai katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói érkeztek ki, akik megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. Elsődleges információink szerint a balesetben senki nem sérült meg.

Szintén lesodródott az úttestről és az út menti árokba hajtott egy gépkocsi szerda reggel, a Lenti és Csesztreg közötti úton. A balesethez a lenti hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet és megkezdték a műszaki mentési munkálatokat, a balesetben senki sem sérült.

08:00

A tűzoltók mellett szerda reggel a megyénkben több közlekedési baleset miatt intézkedtek a rendőrök is. Zalaszentgyörgy és Kávás között, valamit a 74-es úton a nagypáli elágazó közelében, az 55. kilométernél, illetve Újudvar határában és a 7-es úton Becsehely térségében történt baleset. Személyi sérülésről nem kaptunk hírt.

Baknál teherjárművek akadtak el szerdán reggel a 74-es főúton. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a főút Hahót és Bak közötti szakaszán három teherautó vesztegel.

A jeges úton egy teherautó megcsúszott és az út menti árokba hajtott. A helyszínre a pacsai katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói és a gelsei önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik megkezdték a műszaki mentést. A munkálatok idejére a főút érintett szakaszát félpályán lezárták. Elsődleges információink szerint a balesetben senki nem sérült meg.

08:10

Bagodban lesodródott az úttestről és az út menti árokba borult egy kisteherautó szerda reggel a 76-os főút Zalaegerszeget elkerülő szakaszán, Zalaegerszeg és Bagod között.

 

A balesethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltói érkeztek ki, akik megkezdték a műszaki mentést. A munkálatok idejére a főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták. Elsődleges információink szerint a balesetben senki nem sérült meg. A műszaki mentési munkálatok idejére a főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.

Fotó: Pezzetta Umberto

08:14

A szlovén hatóság szerda reggeltől korlátozza a 7,5 tonnánál nehezebb kamionok kilépését az M70-es autóúton, a korlátozás csak a tornyiszentmiklósi határátkelőt érinti. A korlátozás alá eső kamionokat a kisebb átkelőhelyeken továbbra is átengedik a határon.

09:30

Fotó: Pezzetta Umberto

Korlátozták a 7,5 tonnás vagy annál nagyobb össztömegű járművek forgalmát a 74-es főúton, Zala megyében. Ezek a járművek az út- és időjárási viszonyok miatt ideiglenesen nem hajthatnak fel az út Palin és Bak közötti szakaszára.

Fotó: Pezzetta Umberto

09:50

Zalaszentlászlón lassan a 10 centimétert is eléri a hótakaró magassága!

Fotó: Ortner István

10:00

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményét ITT olvashatja!

Az időjárásért kattintson IDE!

10:17

Korlátozzák a horvát hatóságok a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű járművek forgalmát. A letenyei határátkelőnél az ilyen járműveket nem engedik Horvátország területére lépni. Az intézkedés az M7-es autópálya és a 7-es főút forgalmát érinti. A hatóságok parkolókba terelik a korlátozás alá eső járműveket.

10:33

A hókotrók már javában dolgoznak Zalaegerszegen! Nézzen szét galériánkban a megyeszékhelyen!

10:46

Nem hajthatnak fel a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű járművek a 86-os főút egy szakaszára. Az út- és időjárási viszonyok miatt a Rédics és Körmend között korlátozzák az ilyen járművek forgalmát.

11:05

Korlátozzák a kamionforgalmat Zala megyében, a 75-ös főúton is. A Lenti városában található körforgalomtól a zalaapáti körforgalomig tartó szakaszra nem hajthatnak fel a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű járművek.

11:30

Munkatársunk, Szakony Attila videót és képgalériát készített a reggeli balesetről amely az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, a 218-as kilométernél történt.

11:42

Közlekedési baleset miatt forgalomkorlátozást vezettek be szerdán délelőtt fél tizenegy körül a 75-ös és 76-os utak sármelléki körforgalmától nem messze a 75-ös főúton. A járművek rendőri irányítás mellett haladhatnak át a 8. kilométernél, a korlátozás valószínűleg délután egy óráig tart.

11:53

Feloldották a teherautók belépésének korlátozását Horvátországba és a forgalomkorlátozást Szlovénia irányába.

13:16

Visszavonták azt az intézkedést, amellyel korlátozták a 7,5 tonnánál nehezebb járművek forgalmát a 86-os főúton. Így már Rédics és Körmend közötti útszakaszra is felhajthatnak a kamionok.

Hol vannak a legveszélyesebb utak?

Olvasóinkat kértük, írják meg, merre érdemes vigyázni!

08:00 Zalacséb utáni kanyargós emelkedőn, Zalaháshágy felé óvatosan vezessen mindenki!

08:55 Magyarszerdahely – Újnéppuszta horhos csúszik és síkos, nagyon óvatosan!

09:14: Csonkahegyhát és Zalaegerszeg között nagyon fehér az út! Tolva volt valamikor éjjel, lepésben lehet beérni Zalaegerszegre.

10:50 Gellénháza Zalaegerszeg között két baleset is volt

Írja meg Ön is, merre vigyázzanak az autósok!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!