Ítélet

2018.05.23. 13:03

Tizenöt év börtönt kapott a férjgyilkos kanizsai nő

Tizenöt év, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte az egerszegi törvényszék azt a kanizsai asszonyt, aki tavaly augusztus 5-én éjszaka leszúrta a férjét.

Arany Gábor

A házaspár egy Nagykanizsa melletti hegyi hajlékban töltötte napjait, rendszeres volt közöttük a vita, aminek legfőbb oka a gyakori italozás volt. Így történt ez 2017. augusztus 5-én is, amikor már délben elkezdték az ivást, estére mindketten erősen lerészegedtek, újra szóváltás kerekedett közöttük, a férfi szidalmazta, fenyegette a nőt, a konyhából nagykést hozott ki és azt ígérte, elvágja az asszony torkát. Ezután lefeküdt a teraszon a hintaágyra, és még egyszer azzal fenyegetőzött, hogy a nap reggel fel fog kelni, de az asszony már nem, majd este fél 11 tájban elaludt.

A nő néhány perccel később az asztalon hagyott 20 centis pengéjű konyhakést magához vette, és a párját mellkason szúrta. A férfi ezután még felállt, tett néhány lépést, majd összecsuklott, röviddel később meghalt. A nő ezek után a kést lavórba dobta, a teraszon cigarettázott, tovább poharazgatott és csak a férfi kihűlését észlelve, kettő óra előtt nem sokkal hívta fel az ismerősét, aki értesítette a rendőrséget.

A törvényszék dr. Gergye Tamás vezette büntetőtanácsa szerdán K-né H. Ildikót védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt 15 év fegyházra ítélte, nem jogerősen. Az ügyész tudomásul vette a döntést, vádlott és védője a minősítés megváltoztatásáért és enyhítésért fellebbezett. Az asszony az ítélet kihirdetése után előzetes letartóztatásba került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!