Még zajlik az oltás

2018.08.10. 08:00

Rédicsen 750 négyzetméternyi szalmabála ég (videó)

Jelenleg is hat vízsugárral oltják a csütörtökön este kigyulladt szalmabálákat a településen a Sugár utcában található mezőgazdasági telepen.

Korosa Titanilla, Magyari Kinga, Arany Gábor, Zala megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Fotó: Miskolczi-Micskei Gréta

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtószóvivője, Cseresznyés Dániel közlése szerint a tűzhöz kettes kiemelt fokozatnak megfelelő erőkkel vonultak ki a lenti, zalaegerszegi, nagykanizsai és körmendi hivatásos tűzoltók. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett őt vízsugárral kezdték el a lángok elfojtását. A jelentős füst miatt a helyszínen mérik a levegő szennyezettségét. A tűz miatt nem sérült meg senki.

Olvasói képek a tűzoltásról

A tűzhöz nagy erőkkel érkeztek ki a lenti, a zalaegerszegi, a nagykanizsai és a körmendi hivatásos tűzoltók, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, öt vízsugárral kezdték meg a lángok oltását. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat a jelentős füst miatt folyamatos méréseket végez a helyszínen. Elsődleges információink szerint az eset során senki nem sérült meg. Adta hírül a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság,

Olvasóink többsége folyamatosan küldi számunkra az eseményekről készült képeket. Jól látszik az oltás elnyúlt egészen a késő éjszakáig.

 

Fotó: Kovács László
Fotó: Miskolczi-Micskei Gréta
Fotó: Miskolczi-Micskei Gréta
Fotó: Miskolczi-Micskei Gréta
Fotó: Miskolczi-Micskei Gréta
Fotó: Miskolczi-Micskei Gréta

 

Péntek, 07:50: A tűzoltók jelenleg már hat vízsugárral oltják a lángokat. A katasztrófavédelmi mobil labor a jelentős füst miatt folyamatos méréseket végez a helyszínen, a tűz hétszáz méteres körzetében nem mutatott ki a levegőben egészségre káros gázkoncentrációt.

A tűzoltási munkálatokat az éjszaka folyamán három erőgép is segítette, amelyek megkezdték a bálák szétválasztását.

Frissítés:

A tűz keletkezésének okát a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja. Az oltási munkák előre láthatóan még hosszan elhúzódnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában