Tragédia

2019.01.15. 21:32

Két holttestet találtak a Nemespátrón kigyulladt házban – Frissítve

Elszenesedett ablakok, helyenként kormos házfal. Mindössze ennyi nyoma van már csak a kedd éjszaka történt nemespátrói lakástűznek, ahol két ember vesztette életét.

Szabó Zsófia, Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Fotó: Szakony Attila

Két holttestet találtak a tűzoltók Nemespátrón, abban a Fő utcai családi házban, amelyben tűz ütött ki kedden este. A konyha és az egyik szoba égett. Egyelőre nem tudni, miért és mitől gyulladt ki a község központi helyén, a kultúrházzal szemben lévő lakóház. A nagykanizsai hivatásos és a csurgói önkormányzati tűzoltók elfojtották a lángokat. Az egységek kihoztak egy gázpalackot is az égő házból – adta hírül a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Továbbra sem tudni pontosan, hogy mi okozta a tüzet

A rendezett dél-zalai község mindennapjait felbolygatták a kedden történtek. Sokan „találgatják” , mi okozhatta a tüzet. Többen a kályhából kipattanó szikrát vagy a világításként használt gyertyát okozzák. Akadnak viszont, akik azt állítják: cigaretta miatt égett ki a ház.

Az épületben egy 70 év körüli asszony és 60 év körüli élettársa lakott, immár bő egy évtizede. Nem vettek részt a falu közösségi életében. A helyiektől elzárkózva éltek. Rendszeres jövedelmük ugyan volt, meg nem erősített információink szerint, azonban Nemespátró vezetése többször segített a párnak. Tűzifát adtak nekik telente, hogy legyen mivel fűteniük.

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A falu polgármestere is reagált

Gilicze Sándor polgármester elmondta: a történtek megdöbbentették a község lakóit.

-A nagykanizsai hivatásos és a csurgói önkormányzati tűzoltók gyorsan a helyszínre érkeztek a tűz bejelentését követően. A gyors és szakszerű munkájuknak köszönhetően a tűz nem terjedt át a szomszédos lakóházra, így mások nem voltak veszélyben. Hálásak vagyunk nekik, hogy ilyen hatékonyan, odaadással végezték a munkájukat – fogalmazott Gilicze Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában