Tűzeset

2017.12.12. 15:35

Hármas fokú riasztáshoz rendelték a tűzoltókat Zalaszentgróton – Frissítve!

Kiemelt, hármas fokozatú riasztás miatt kedden délután három óra körül Zalaegerszegről, Pacsáról és Keszthelyről is elindultak tűzoltók a zalaszentgróti kollégáik segítségére, mert a kisváros ásványvizet palackozó üzeméből tűzjelzés érkezett.

Arany Gábor

A bejelentés szerint egy 20 kV-os elektromos kapcsolóházból füst tört elő. A helyiségben működésbe lépett az automatikus, gázzal oltó tűzoltó készülék, így az első egység kiérkezésekor lánggal égés már nem volt. Cseresznyés Dániel, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivőjének tájékoztatása szerint a szentgróti tűzoltók kezdték meg a felderítést.

A riasztás fokozatát közben visszaminősítették, ezért a pacsai és egerszegi tűzoltóegységeket visszafordították. A zalaszentgróti önkormányzati és a keszthelyi hivatásos tűzoltók pedig a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett hőkamerával átvizsgálták az épületet, azonban átégést sehol sem történt. A tűz miatt nem sérült meg senki, az ott dolgozó tizennyolc ember elhagyta az épületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában