Baleset

2017.11.20. 07:11

Halálos baleset történt a rigyáci elágazónál – Frissítve

Frontálisan egymásba rohant két személygépkocsi a 7-es főúton, a rigyáci elágazás közelében.

Benedek Bálint, Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Egy Citroen és egy Toyota típusú személygépkocsi frontálisan karambolozott hétfő reggel a település bekötőútjának közelében. Az ütközés erejét jól mutatja, hogy a helyszíntől több méterre szóródtak szét az alkatrészek. Ottjártunkkor pedig a párától nedvessé vált útburkolat csúszott is. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint eddig tisztázatlan körülmények között történt a baleset. Egy 48 éves nagyrécsei férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A másik autó két utasa könnyebben sérült. A rendőrség helyszínelés idejére az útszakaszt több órára teljes szélességében lezárta.

Fotó: Szakony Attila

Frissítés: A forgalomkorlátozás megszűnt az érintett útszakaszon.

Az adott útszakaszon ottjártunkkor lefagyott burkolatot tapasztaltunk. Kíváncsiak voltunk a Magyar Közút Nonprofit Zrt. álláspontjára is. Pécsi Norbert Sándor kommunikációs vezető a balesettel kapcsolatosan az alábbi tájékoztatást adta:

„A nagykanizsai mérnökségünkhöz körülbelül 400 kilométernyi útszakasz tartozik, melyet folyamatosan, ütemezetten járnak végig útellenőreink, ezen kívül a megyei közúthálózat mentén telepített útmeteorológiai állomásainkon keresztül is kapunk információkat az adott térség időjárási körülményeire.

Az érintett mérnökségünkről hajnali 4 óra 46 perckor indult el az útellenőrünk az útállapot szemrevételezésére. A mérnökség területén szinte valamennyi út száraz volt, vasárnap a környéken csapadék sem volt, ugyanakkor az útellenőrünk a bejárása során 5 óra 30 perckor jelezte, hogy a 61-es főúton helyenként síkosságot észlel. Ezen jelzés alapján a készenlétben lévő eszközeink közül egyet a 61-es főútra, egyet pedig a 7-es főút Nagykanizsa és Letenye közötti szakaszára vezényeltünk ki, hogy a szükséges síkosságmentesítési feladatokat elvégezze. A balesetben érintett helyszínre a GPS rendszerünk adatai szerint 6 óra 13 perckor jutott el. A 7-es főút szinte teljes szakaszán száraz volt a burkolat, ezt jelezte a balesettől nem messze található útmeteorológiai állomásunk is, ugyanakkor az érintett területen kevesebb mint 1 kilométeres szakaszon, lokálisan alakult ki síkosság a légköri páralecsapódás következtében, amit igyekeztünk a lehető legrövidebb időn belül megszüntetni.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában